VIDEOD JA FOTOD ⟩ Milliseid luksuslikke käekotte kandsid printsess Diana ja teised moeikoonid?

Chrislin Metsanurm
Copy

Uus kotimood tuleb ja läheb, ent mõnest kotist kujuneb hinnaline luksusese, mida väga paljud endale ihaldavad. Itaalia erakogude põhjal valmis näitus «Alati moes. Käekottide 100 aastat», mis toob uudistajateni kottide mudelid, mille on kuulsaks kandnud Jacqueline Kennedy, printsess Diana ja teised moeikoonid.

Tänapäevane käekott kujunes välja 20. sajandil ning seda on mõjutanud nii kunst, moesuundumused kui ka uued materjalid. Naise käekott annab edasi palju oma kandja moetundlikkuse, elustiili ja staatuse kohta ühiskonnas, kuid milliseid kotte kandsid Jacqueline Kennedy, printsess Diana ja Grace Kelly?

Klassikaks kujunenud käekottide sünni taga on andekad disainerid ja tugevad moemajad, sageli on kottide kuulsusele kaasa aidanud ka nende tuntud kandjad. Adamson-Ericu muuseumi näitusel saab näha kogu maailmas tuntuks saanud Hermèsi käekotti, mida kandis värskelt abiellunud USA filminäitleja ja hiljem Monaco vürstinna Grace Kelly. Esmakordselt jäi käekott paparatsode vaatevälja 1956. aastal, kui naine oma väikest beebikõhtu sellega varjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles