VIDEOD ⟩ Öised mürarikkad teetööd ajasid Martin Villigul hinge täis: aga ümberkaudsete inimeste unerahu? (7)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Martin Villig
Martin Villig Foto: Elu24 kollaaž

Pärast südaööd tehtavad teetööd tekitasid Bolti kaasasutajas Martin Villigus trotsi. «Heli on valjem kui hävituslennukil.» Tallinna kesklinna vanem Monika Haukanõmm vabandab aga kõigi linnakodanike ees, kellele teetööd ebamugavusi tekitasid. Tema sõnul oli tegemist avariiremonttöödega ehk teekate vajas kohest parandust.

«Tore, et Tallinn parandab väikeseid teeaukusid. Aga miks peab nii mürarikast tööd tegema öösel peale südaööd, kui inimesed magavad?» küsib Bolti kaasasutaja Martin Villig Facebooki tehtud postituses.

Viimane jagas umbes kella poole ühe ajal öösel filmitud videoid, kus Kadriorus tehti mürarikkaid teetöid. «Heli on valjem kui hävituslennukil.»

Villig tõdes postituses, et uuris töömeestelt, miks töid sellisel kellaajal tehakse.

«Töömehed ütlevad ise, et käsk on antud, kuigi ise tahaks ka praegu kodus olla pere juures. Kommunaalamet on andnud öötöö loa, sest päeval segaks selline töö autode liiklust (kõrvaltänaval?). Aga kõigi ümberkaudsete inimeste unerahu?» ei suuda Villig mõista. «Kui palju maksab öötöö rohkem kui päevane? Kui päevane liiklusmüra tekitab inimestes kroonilisi haigusi, mis siis magamata öö? Linnad inimeste või autodele?»

Facebooki tehtud postituse kommentaariumis vastas keegi Villigu viimasele küsimusele, et auto on püha. «Selle pühaduse liikumist ei sobi päeval takistada,» ironiseeris ta.

«Lõpuks tuleb taandada asi matemaatikale, tuleb teha valik, kas 20 vihast ja magamata inimest või 2000 vihast autojuhti, kes ummikus istuvad,» tõdes aga teine. Kommenteerija juhtis tähelepanu sellele, et kui ehitustöid tehtaks päeval, oleks lahtikaevatud teid, kinnipandud sõiduradu ja nendest tulenevaid ummikuid.

Kesklinna vanem Monika Haukanõmm vabandab aga kõigi linnakodanike ees, kellele Kadrioru, Tobiase ja Kollase tänava ristis toimunud öised teetööd ebamugavusi tekitasid. «Tegemist oli Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel tehtud avariiremonttöödega, mille käigus remonditi sõidutee teekatte ohtlik vajumine,» selgitas ta toimetusele.

Kaebuseid häiritud linnaelanikelt linnaosavalitusse esmaspäeva õhtuks laekunud ei olnud.

Monika Haukanõmm
Monika Haukanõmm Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Oktoobri alguses tõdes Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg Pealinnale, et öine töö ei meeldi kellelegi. «See ei meeldi elanikele, ei meeldi töötegijatele ja Tallinna linnale ka ei meeldi,» tunnistas ta. Sulg selgitas, et väljastavad Tallinna peatänavatele aastas keskeltläbi paarsada öötöö luba. «Just nendele, kus liigubki ühistransport ja kus seda siis mingil põhjusel päevasel ajal teha ei ole võimalik,» lisas ta. 

«Iga sellist tööd, mida öösel teha tahetakse, vaatame kindlasti hästi põhjalikult, kas seda on vaja, miks seda on vaja, millisel tänaval seda on vaja ja kas seal lähedal on nii-öelda elamupiirkond või tööstuspiirkond,» sõnas Sulg.

Öised teetööd Kadriorus
Öised teetööd Kadriorus Foto: Martin Villig/Facebook

Facebooki tehtud postituses viitas Villig ka ERRi artiklile «Uuring: liiklusmüra kergitab kehakaalu ja tekitab kroonilisi haigusi».

Artiklis tõi Tartu ülikooli keskkonnatervishoiu kaasprofessor Hans Orru välja, et mida kõrgem on müratase, seda suurem on oht tervisele. Lisaks nentis ta, et Tallinnas on liiklusmürast tugevalt häiritud ligikaudu 12 protsenti elanikest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles