FOTO ⟩ Chicago maratoni läbinud Kertu Jukkum: oma sõnadega tuleb olla ettevaatlik

Elu24
Copy
Kertu Jukkum.
Kertu Jukkum. Foto: Erakogu

Kirglik sportlane Kertu Jukkum läbis oma 14. maratoni ja seda rekordajaga.

«Seitsme aasta eest, pärast New Yorgi maratoni, istun Chicagos Millenniumi pargis ja ütlen oma sõbrale: «Ühel päeval olen tagasi ja jooksen siin maratoni.» Oma soovidega tuleb ettevaatlik olla. Või pigem – mis soovitud, see tuleb ära teha,» kirjutas telenägu Kertu Jukkum ühismeedias.

Nii panigi ta end Chicagos toimunud maratonile kirja. Päev enne starti minekut tunnistas Jukkum Instagrami tehtud postituses, et on vähem valmis kui kunagi varem. «Ironman on olnud lihastes ja treeningud pole kulgenud tavapärases rütmis. Aga on nagu on ja peaasi et ilus oleks,» jäi ta positiivseks.

Oma 14. maratoni läbis saatejuht rekordilise ajaga – 4.14.03. «See tähendab, et parandasin varasemat rekordit 53 sekundiga. See on juba sportlase tase – ajada järge sekundite lõikes,» naljatles ta. «Uued tossud, moodsad energiatropsid ja jäle spordijook aitasid rekordajale kaasa.»

2021. aastal, kui Jukkum lõpetas Valencias järjekordse maratoni, nentis telenägu, et eesmärgiks on joosta sada maratoni, viimane vähemalt 80-aastaselt.

Augusti lõpus läbis ta Tallinnas oma esimese täispika Ironmani triatloni. «Kõige vägevam finiš, mida olen kogenud,» jagas ta toona Instagramis. «Mul on siiani raske uskuda, et see olen mina. Kui lubate, siis Kertu IRONWOMAN Jukkum!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles