VIDEO ⟩ Inglise kunstnik kritseldas terve enda maja joonistusi täis

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Härra Doodle'i täis kritseldatud magamistuba.
Härra Doodle'i täis kritseldatud magamistuba. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @mrdoodle

«Tahaksin tänada oma ema ja isa, sest sellest ajast peale, kui nad lubasid mul lapsepõlves magamistoa seintele joonistada, olen tahtnud elada kinnistul, mis on täielikult kaetud minu enda loodud tegelastega,» jagab Sam Cox, kes kulutas kaks aastat, et iga viimanegi sentimeeter enda majas kritseldustega katta. Vaata videost, kuidas kunstnik sellega hakkama sai!

Vanemad ütlevad lastele alati, et seintele ei tohi joonistada, kuid Sam Coxil pole kunagi sellist kogemust olnud. Härra Doodle'i nime all tuntud Cox on viimased kaks aastat kulutanud sellele, et oma 1,5 miljoni dollariline kodu kritseldustega katta.

2020. aastal alustas Cox kogu oma vara täis kritseldamise teekonda magamistoast, kus ärgates on tema sõnul tunne, nagu oleks omamoodi paradiisis. Pärast magamistoa katmist liikus ta ülejäänud majja, et katta joonistustega vannitoad, magamistoad, esik, suurejooneline trepp ja köök. Isegi pliit on täielikult joonistustega kaetud ning Cox tunnistab, et joonistused võisid muuta seadme töökõlbmatuks.

Hr Doodle'i sõnul on see projekt seni tema elu parim töö, mille elluviimiseks kulus 900 liitrit valget värvi, 401 purki musta pihustusvärvi, 286 pudelit musta joonistusvärvi ja 2296 pliiatsiotsa.

«Tahaksin tänada oma ema ja isa, sest sellest ajast peale, kui nad lubasid mul lapsepõlves magamistoa seintele joonistada, olen tahtnud elada kinnistul, mis on täielikult kaetud minu enda loodud tegelastega,» jagas Cox.

Vaata videost, kuidas mees kogu enda maja täis kritseldas!

Härra Doodle vallutas kunstimaailma tormiliselt, kui tema pealtnäha mängulisi töid hakati oksjonitel müüma palju kõrgemate hindadega, kui keegi oleks oodanud.

2020. aastal oli ta alla 40-aastaste oksjonitel viies edukaim artist. Paljude sõnul on tema suurte saavutuste võtmeks nutikas bränding ja sotsiaalmeedia jõud.

Coxi enda sõnul on kritseldamine peaaegu nagu kehaväline kogemus ning seda tehes tuleb lihtsalt lasta endal kaasa minna vabalt voolava loominguprotsessiga.

Vaata videost, kuidas härra Doodle kogu majas tuuri teeb ning enda töö käiku kirjeldab!

@mrdoodleofficial

Tour of The Doodle House

♬ original sound - Mr Doodle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles