IMELISED FOTOD ⟩ Ida-Virumaal virmaliste mängu jahtiv hobifotograaf: kolm ööd passimist tasus ära

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Hobifotograaf Erika jahib Ida-Virumaal virmalisi alates märtsist. Antud foto on tehtud 27. septembril 2022, Martsa külas.
Hobifotograaf Erika jahib Ida-Virumaal virmalisi alates märtsist. Antud foto on tehtud 27. septembril 2022, Martsa külas. Foto: Erika Kruup/Erakogu

Eestlased on teinud Facebooki vähemalt kaks virmalistele pühendatud gruppi, millest ühel on umbes 17 000 liiget, teisel veidi üle 4000. Silmailu on aga mõlemas grupis küllaga ja ühte neist postitab aktiivselt hobifotograaf Erika, kes jagas oma fotosid meelsasti Elu24 lugejatega.

«Fotograafia on mind huvitanud juba kooliajast,» avaldab Erika Kruup, kes tegi noorena sõprade ringis pilte. «Istusin pimedas vannitoas, mängides ilmutaja ja kinnitajaga. Nii järk-järgult ikka enam hobisse sukeldudes. Aeg-ajalt olen ka Ida-virumaal näitusi korraldanud,» räägib Erika põgusalt oma fotograafiahuvist.

Erika avaldab, et paratamatult oli alati vaja tegeleda millegi muuga ning pildistamine jäi tagaplaanile. Nüüd on aga tal põhjust rõõmustamiseks: «Nüüd, kus olen pensionil, on aega tegeleda sellega, mis alati meeldinud. Olen ka soetanud kaasaegsema fototehnika ja pildistamas käin peaaegu iga päev.»

Virmalisi pildistas Erika esimest korda tänavu märtsis.
Virmalisi pildistas Erika esimest korda tänavu märtsis. Foto: Erika Kruup/Erakogu

Enda fotosid jagab ta nii oma Facebooki seinal kui ka avalikus grupis Virmalistekütid. Erika avaldas Elu24-le, et esimest korda sai ta virmalised fotole alles tänavu märtsis. «Virmalised põnevad ja üldse ööfoto. Märtsis sel aastal sain esimesed pildid ja nüüd on nakkus käes... ikka ja jälle passin uusi võimalusi.»

Hiljuti oktoobris jagas Erika ühismeedias eriti erakordset virmaliste mängu. «Kolm ööd passimist tasus ära. Algul olid küll mere kohal pilved, kuid vähehaaval hajusid ära ja mäng läks lahti. Nüüd tean, mis see virmaliste mäng on!» rõõmustas eestlanna. Virmalised (alumisel fotol) tabas Erika 3. oktoobril kell pool kaks öösel Ida-Virumaal Martsa külas.

Lisaks virmalistele meeldib Erikale pildistada loomi ning linde. Teisisõnu võib tema pärusmaaks pidada just loodusfotograafiat. Erika jagas Elu24ga ka teisi enda fotosid, mida näed SIIN:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles