Viljandi krematooriumist tulev väidetav hais paneb aknaid sulgema. Omanik: see on pahatahtlik vale

Copy
Viljandi krematoorium
Viljandi krematoorium Foto: Erakogu

«Kui aknaid lahti hoiad sel hetkel, tuleb hais tuppa ka,» räägib Viljandi krematooriumist paarisaja meetri kaugusel elav proua. Kui proua on aastate jooksul krematooriumist tuleva haisuga leppinud, siis on ka neid, kelle sõnul on see suisa väljakannatamatu. Krematooriumi omanik, Viljandi linnavalitsus ja keskkonnaamet probleemi ei näe ning kinnitavad, et kõik on nii, nagu peab.

Viljandis Piiri tänaval asuva krematooriumi lähedal töötav Lilian (nimi muudetud, toimetusele teada) on üks neist, keda Viljandi krematooriumist tulev väidetav hais tõsiselt häirib. Naise sõnul ei ole ta sugugi ainus, ent sellest probleemist ei julge keegi väidetavalt rääkida.

«Laibakuuri korsten tossab. Terve mu töökoht on laibahaisu täis. See ei häiri ainult mind, vaid töökaaslasi samuti, kuid inimesed lihtsalt harjuvad ära sellega juba,» nendib ta. «Ma lihtsalt tahan teada, kas nii tohib haiseda. Kunagi oli «Kuuuurijas» saade sarnasel teemal. Seal räägiti, et peavad olema filtrid vahel jms,» meenutab Viljandi elanik ja räägib, et ääretult ebameeldiv on lõunapausi ajal tunda kärsahaisu ja põlenud juuste lõhna. Just nii kirjeldab Lilian lehka, mida aeg-ajalt ja tema sõnul järjest enam tunda on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles