PROTEST Viru vangla kinnipeetav loobus toidust: ma ei söö seni, kuni saan inimväärset arstiabi (1)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Tairo Lutter / Pexels / Elu24 kollaaž

«Kahe aasta jooksul murdus kaks hammast sisuliselt pooleks,» kurdab Viru vangla kinnipeetav Karel, kes ei ole rahul sealse meditsiiniteenusega. «Kui kinnipeetav pöördub oma terviseprobleemiga meditsiiniosakonna poole, sõltub vastuvõtuaeg sellest, kui tõsine ja kiiret sekkumist vajav on konkreetse isiku terviseprobleem,» ütleb justiitsministeeriumi vanglateenistuse avalike suhete nõunik Liis Lumiste.

Elu24-ga võttis ühendust 20-aastane Viru vangla kinnipeetav Karel, kelle hinnangul on meditsiiniline abi vanglas väga halb või kohati isegi olematu. «Alustame hambaarstist. Kohe, kui ma vanglasse tulin, panin ennast hambaarstile kirja. Aga ma ootasin seda aega kaks aastat ja selle aja jooksul murdus kaks hammast sisuliselt pooleks,» räägib tänaseks kaks aastat ja seitse kuud vangistuses viibinud noormees.

Viimase nelja-viie kuu jooksul on ta hambaravi küll saanud, kuid tema meelest on seda tehtud edutult. «Aga ma pole arst ja ei saa sellele nii täpset hinnangut anda. Vähemalt nüüd tegeletakse,» ütleb ta siiski rahulolematult.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles