ETV eetris näidati laboris lämbuvat kala. Televaataja: kui see pole looma piinamine, siis mis on? (6)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Kalauurija: «See oli uudise seisukohalt ehe dokumenteerimine.»
Kalauurija: «See oli uudise seisukohalt ehe dokumenteerimine.» Foto: Kuvatõmmis/ERR | Kollaaž Elu24

ETV saates «Aktuaalne kaamera» näidati 3. oktoobril uudislõiku ühest haruldasest kalast. «Mereinstituudist kaadrid: laboris lämbudes surev kala suures plaanis vaatajate ees. Kui see pole looma piinamine, siis mis see on?» sõnas seepeale aga Postimehe ajakirjanik Marek Strandberg ühismeedias. «See oli uudise seisukohalt ehe dokumenteerimine,» leiab kalauurija.

«Püüti kinni haruldane kala. Mereinstituudist kaadrid: laboris lämbudes surev kala suures plaanis vaatajate ees. Kui see pole looma piinamine, siis mis see on?» kirjutab Postimehe teadus- ja tehnoloogiatoimetuse juhataja Marek Strandberg ühismeedias. Ajakirjanik ei mõista, miks ei võiks kala uurimiseks tappa või vette panna ning vees uuringuid teha.

Strandbergi seisukohaga nõustuvad ka teised. «Mul oli täpselt sama valus seda arutelu ja kala piinlemisi vaadata. Hakkan vist vanaks jaama,» kirjutab üks kommentaariumis. «Ma vaatasin ka, et miks see kala elus pidi olema. Kalamees lööb ka kala tummaks, kui kätte saab,» sõnab teine. «Vastik ja valus!» märgib kolmas. «Panin kohe «Aktuaalse kaamera» kinni selle peale!» tunnistab neljas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles