Taani kuninganna Margrethe II vabandas, et võttis lastelastelt kuninglikud tiitlid, kuid ei muuda meelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Taani kuninganna Margrethe II tervitamas 10. septembril 2022 Kopenhaagenis Taani kuninglikus teatris enda 50 valitsemisaasta troonijuubeli sündmusele kutsutuid
Taani kuninganna Margrethe II tervitamas 10. septembril 2022 Kopenhaagenis Taani kuninglikus teatris enda 50 valitsemisaasta troonijuubeli sündmusele kutsutuid Foto: Photo by Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix / AFP/Scanpix

Taani kuninganna Margrethe II vabandas, et võttis oma neljalt lapselapselt kuninglikud tiitlid, kuid ta ei muuda selle suhtes meelt.

82-aastane monarh, kes tähistab tänavu 50 aasta täitumist troonil, teatas, et alates järgmisest aastast ei nimetata tema noorema poja prints Joachimi lapsi enam printsideks ja printsessiks ega teie kuninglikuks kõrguseks. Nad saavad kasutada ainult tiitleid Monpezat' krahv ja krahvinna, teatab cnn.com.

Prints Joachimi endise naise krahvinna Alexandra pressisekretär Helle von Wildenrath Løvgreen ütles, et Joachim ja tema lapsed on kurvad ja šokeeritud otsusest, mida kuninganna Margrethe II peab monarhia tuleviku seisukohalt vajalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles