Synne Valtri: hommikul ei ole lihtne hea välja näha

Raadio Elmar
Copy
Synne Valtri
Synne Valtri Foto: Eero Vabamägi

Armastatud artist Synne Valtri jagas raadio Elmar hommikuprogrammis nõuandeid, mil moel saab igaüks meist juba varajastel tundidel särav ja naerusuine olla. Muu hulgas rääkisime suhetest – kuidas minna kaaslasega koos ühte rada, ilma et ennast ise ära kaotaksid?

«Pean tunnistama, et hommikul ei ole lihtne hea välja näha, ütlengi kohe ausalt. Eriti veel, kui on selja taga olnud eriti pikk tööpäev. Kuid leian, et kui on olemas positiivsus ja armastus oma töö vastu – siis see hoiab alati säravana. Minu puhul toimib just see kõige paremini,» rääkis Valtri raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Muusik avaldas oma bändiga hiljuti uue singli, mis kannab tõsisema tooniga pealkirja «Kardan kaotada end». «Uus lugu räägib ei millestki muust kui vanast heast armastusest. Kuid see on mõeldud sedapidi, et kui oleme pikka aega olnud suhtes, siis me ei peaks sinna end ära kaotama,» mainis Valtri.

«Antud laulu on võimalik ka teistpidi võtta – äkki on teisel poolel huvi kadunud ja hakkab pihta kolmanda osapoole sisenemine suhtesse. Kuulake ise, sellele loo sõnumile saab läheneda mitut pidi,» muigas artist.

Valtri lisas, et suhte alguses võivad inimesed teineteisele nii väga meele järele olla, et iseennast jäetakse tagaplaanile. «Nii võibki juhtuda, et kaotad end ära. Ükskõik, milline suhe kahe inimese vahel on, mõlemad peaksid alles jätma selle, kes nad tegelikult on. Kohe alguses on mõistlik piirid paika panema. On muidugi vajalik liikuda paarilisega koos, kuid ennast ei tohi sel teekonnal ära kaotada,» rääkis ta.

Laulu «Kardan kaotada end» viis ja sõnad sündisid korraga. «Pea alati on nii, et loo protsessis teen meloodia ja teksti samal ajal. Nii ka sel korral. Sünnib kõigepealt idee killukesena ja siis hakkan vaikselt kirja panema. Esimene refrään ja salm said kirja juba tänavu maikuus – kevadel on ju tunded eriti suured,» muigas lauljatar. 

«On hetki, kui laulusõnade kirjutamise tuhin tuleb peale öösel voodis olles. Mis teha, aju elab ju oma elu. Siis haaran ruttu telefoni ja panen mõtted kirja. Ja on olnud ka situatsioone, mil öösel hiilin vaikselt vannituppa, et viisijuppi ümiseda. Olen sada protsenti kindel, et kui ma seda ei tee, siis järgmisel hommikul ma ei mäleta mitte midagi. See on juba tavalisem, et autoga sõites tuleb lauluidee, ka siis panen telefoni ruttu salvestama ja asun laulma,» rääkis muusik. 

Valtri tunnistas, et isiklikku elu jõuab tema lauludesse võrdlemisi vähe. «Olen märkaja ja vaatleja. Kohati ka sotsiaalne käsn. Jälgin, mida minu ümber räägitakse. Kuulan oma sõpru... mitte et ma nopiks nende lauseid, lihtsalt lähtun ideedest. Samamoodi võin saada sütitatava hetke televisiooni vahendusel. Ükskõik kust kohast. Iman endasse kõike võimalikku ja hakkan seda infot oma peas formuleerima,» rääkis Synne Valtri raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Kuula intervjuud SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles