VARJATUD MICHELINI TÄRN ⟩ Eesti spaa avab teatrisauna, kus saab korraldada konverentse ja vaadata filme (2)

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Pildil on Hollandis viimasena avatud amfiteatri stiilis saun. Mustamäe Elamus Spa sõnul tuleb nende saun sarnane, aga veelgi parem ja innovatiivsem.
Pildil on Hollandis viimasena avatud amfiteatri stiilis saun. Mustamäe Elamus Spa sõnul tuleb nende saun sarnane, aga veelgi parem ja innovatiivsem. Foto: Mustamäe Elamus Spa

Kui vahel muserdab spaas käies meelt asjaolu, et saunas istudes hakkab maru igav, siis ei tasu pead norgu lasta – Tallinnas asuv Mustamäe Elamus Spa loob peagi teatrisauna, mis pakub tipptasemel meelelahutust ja uudseid saunarituaale. Peale selle sai spaa hiljaaegu maailma parimaid spaakeskusi ühendava assotsiatsiooni Aufguss WM liikmeks.

Mustamäe Elamus Spa plaanib luua esimesena Balti riikides ja Skandinaavias 150-kohalise teatrisauna, mis liidab saunas käimise, erinevad saunarituaalid ja klassikalised meelelahutusteenused.

«Amfiteatri stiilis teatrisaun koos täis-multimeedialahendusega, mis sisaldab kaasaegset kino- ja teatritehnikat, saab valmis järgmise aasta oktoobriks,» ütleb spaa müügi- ja turundusjuht Margit Kurn ja lisab, et saunast ei puudu ka kaasaegne projektsioonitehnika. «Tegemist on erilise saunaga, kus inimesed istuvad ringikujulises saunas, mille keskel on väga suur keris.»

Kurn räägib, et saunateatris planeeritavate saunarituaalide pikkus on umbes 15 minutit, mille kestel kasutatakse erinevaid aroome ja helisid, ning plaanis on väga erinevad rituaalid, kaasa arvatud rätiku-show. Sauna temperatuuri on võimalik reguleerida 35 kraadist 110-ni ning see muudetakse sobivaks erinevate programmide jaoks, mida saunas läbi viiakse.

Mustamäe Elamus Spa tegevjuht Andres Tiik ütleb, et saunateatri puhul on mõte raamist välja mõelda. «Mujal maailmas ei ole sellisel tehnilisel kujul veel amfiteatrit rajatud, nagu meil plaanis,» sõnab Tiik.

«Saunateatris saab korraldada tänu multimeedialahendustele konverentse ja ka filmide ja multikate vaatamist saunalavalt,» räägib Margit Kurn. Spaa tegevjuht Tiik ütleb, et piltlikult öeldes tuleb multikate ajal seina seest välja sõbralik krokodill või laest armas delfiin, kes teeb lastele pai.

«Tulevikuplaan on kindlasti assotsiatsiooni Aufguss liikmena saunarituaalide maailmameistrivõistluste korraldusõigus ka Eestisse tuua ja seeläbi maailmale tutvustada meie saunakultuuri,» lisab turundusjuht Kurn.

Mustamäe Elamus Spa sai esimese Balti riikides töötava keskusena maailma parimaid spaakeskusi ühendava assotsiatsiooni Aufguss WM liikmeks, mida võib nimetada spaasektori Michelini tärniks. «Antud assotsiatsiooni kuulumine on meie jaoks ülim tunnustus,» tõdeb Kurn ja lisab, et assotsiatsioon hindab uute liikmete puhul spaa kliendikeskkonda, atmosfääri, spaarituaalide läbiviimise taset, rituaalide mitmekesisust jm. Üldjuhul liikmeks lihtsalt astuda ei saa, sinna võetakse ainult maailma parimad ja tunnustatumad spaad. Liikmeks saamiseks tuleb läbida väga tihe sõel ning selleks peavad olema suisa rahvusvahelised soovitajad.

Baruto käis jaapanlastega saunas!

Tänavu aasta septembris toimunud Aufgussi maailmameistrivõistlustel osales üle tuhande rahvusvahelise külastaja ning ka Mustamäe Elamus Spa. Sellel aastal osales maailmameistrivõistlustel esmakordselt Jaapani meeskond ja tänu sellele külastas möödunud nädalal spaad Jaapani majandusajakiri Forbes. Andres Tiigi sõnul on selline külastus iseenesest ulmeline tunnustus Eesti spaa- ja kogu turismisektorile.

Margit Kurni sõnul jättis Jaapani külalistele spaa meeldejääva elamuse. «Mustamäe Elamus Spa meeldis neile väga oma interjööri ja saunade erisuse poolest. Nende jaoks oli uudne, et basseinide ja saunade ala on kokku pandud,» tõdeb Kurn ja lisab, et külalised huvitusid väga Eesti saunakultuuri ajaloost.

Jaapani külalistega jagas saunalava endine sumomaadleja Baruto!

Jaapani külalised koos Barutoga saunas.
Jaapani külalised koos Barutoga saunas. Foto: Mustamäe Elamus Spa
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles