PILTUUDIS ⟩ Autojuht keset sõiduteed vedelevatest tõuksidest: väga ohtlik ja tõsine olukord

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Bolti tõukerattad. Foto on illustreeriv.
Bolti tõukerattad. Foto on illustreeriv. Foto: Ragnar Peets

Facebooki grupis «Viimsilased» postitas laupäeva õhtul pildi autojuht, keda pimedal teel sõites tabas ebameeldiv üllatus. Otse keset sõiduteed lebas kuus tõukeratast.

«Karm lugu Randvere teel! Olge ettevaatlik!» kirjutas Timofei Facebooki grupis «Viimsilased». Mees pidas olukorda väga ohtlikuks. «Seal muidu oli ka tee pime. Väga ohtlik ja tõsine olukord,» ütles ta.

Tõukerattad Randvere teel.
Tõukerattad Randvere teel. Foto: Erakogu

Timofei avaldas Elu24-le, et tema võttis paremalt poolt tee pealt ära neli tõukeratast ja parkis need nõuetekohaselt. Vasakult poolt võttis kaks teel lebanud tõukeratast ära keegi teine.

Postituse kommentaarides avaldatakse arvamust, et ilmselt oli tegu lastega, kes sellise tembu tegid. «Miks lubatakse lastel peale kümmet õhtul õues viibida? Lapsevanemad peaks ju teadma, et sellisel kellaajal midagi tarka seal ei õpita,» kommenteerib Jaanus. Tanel tõdeb, et lapsena tegi ta ise sarnaseid lollusi. «Ja täiskasvanuna olen sõitnud teele veetud asjadele otsa,» ütleb ta. Tiit aga kirjutab: «Palju hullem on see, kui neid kuhjatakse pimedatele kõnniteedele. Õhtul rattaga sõites kirun muidugi Bolti, kes selle katku vallandas.»

Bolt võtab asja tõsiselt

«Tundub, et tegemist on vandalismiga ja potentsiaalselt väga ohtliku olukorraga,» ütleb Bolti kommunikatsioonijuht Karin Kase. «Suhtume sellistesse juhtumitesse väga tõsiselt ja võtame ühendust politseiga, et teo toimepanejaid korrale kutsuda,» sõnas Kase.

Tõukerataste parkimisel tuleb kasutada tugijalga, sest siis seisab tõuks püsti ega jää teistele liiklejatele ette. Ratast ei tohi jätta keset teed ega pikali. Oluline on veenduda selles, et pargitud ratas kellegi liikumist ei takista.

Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev on Elu24-le varem öelnud, et nii nagu iga teise liiklusvahendi puhul, vastutab ohutu ja korrektse liiklemise eest tõukerattaga sõitja. «Tõukerattaid peab kõnnitee äärde parkima nii, et jalakäijale jääks ruumi vähemalt 1,5 meetrit,» nendib Lilišentsev. Loe pikemat lugu tõukerataste parkimisest siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles