Ukrainlaste elu Venemaa annekteeritud neljal territooriumil: osa põgeneb, teised lähevad tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa poolt Ukrainas okupeeritud aladelt Zaporižžjasse jõudnud põgenikud, kes tahavad edasi liikuda Kiievisse ja Lääne-Ukrainasse
Venemaa poolt Ukrainas okupeeritud aladelt Zaporižžjasse jõudnud põgenikud, kes tahavad edasi liikuda Kiievisse ja Lääne-Ukrainasse Foto: Andriy Andriyenko

Ukrainlased põgenevad neljalt annekteeritud alalt, mille Putin 30. septembril Moskvas peetud kõnes Venemaaga liitis. Kuid on ka neid, kes tahavad ühel või teisel põhjusel kolida Venemaa poolt Ukrainas okupeeritud aladele.

Enamik Luhanski, Donetski, Hersoni ja Zaporižžja ukrainlastest põgeneb, võttes ette kaootilise ja ohtliku teekonna ning seisma päevi järjekorras, et Venemaa teetõketest läbi pääseda.

Hs.fi ajakirjanikud intervjueerisid Lõuna-Ukrainas Zaporižžjas olevaid sõjapõgenikke. Üks neist oli 22-aastane Vsevolod Ivanov, kes hüüdis sinna jõudes: «Imeline on näha Ukraina lippu!»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles