PILTUUDIS Läbi raskuste päikese poole: Tartu elanik nägi linnaruumis midagi müstilist (2)

Elu24
Copy
Foto: Liis Treimann

«See on ilmselgelt ime ja suurem ime, et keegi pole seda lille veel murda jõudnud,» nentis tartlane, kes avastas tänavapraost sirguva päevalille.

Elu24 lugeja avastas Tartus Võru maantee bussipeatuses kasvavad tomatitaimed. Otse loomulikult saatis ta jutu tõestuseks toimetusele ka fotod.

«See vaatepilt ühtaegu rõõmustas ja üllatas,» ütles Tartu noormees, lisades, et varem ta midagi sellist näinud ei olnud. «Et sellisest kohast sirguks...» Mehe kurvastuseks ta Lootuse-nimelisest bussipeatusest tomateid siiski ei saanud. «Tomatitaimel tomateid bussipingi all küll polnud, aga taime sedasi metsikult asfaldi pragudes kasvamas näha hämmastas ikka,» nentis ta.

Lisaks tomatitaimele avastas mees ka Akadeemia tänaval asuva kortermaja juurest kõnnitee seest kasvava päevalille. «Eks see müstika ole, et kuidas tomat ja päevalill sellisesse kohta sattusid ja siis kasvama hakkasid. Päevalilleseemneid sai isegi mekkida,» naljatles ta.

Päevalillest rääkides tõdes mees, et seostas seda kohe Ukrainaga. «Tegu on Ukraina rahvuslillega ja võib-olla loodus annab Akadeemia tänaval sõjasündmustest märku,» mõtiskles ta. «See on ilmselgelt ime ja suurem ime, et keegi pole seda lille veel murda jõudnud.» 

Vaata fotosid!

Tuleb aga välja, et näiteks Tallinnas Mustamäel ei oleks taolises vaatepildis midagi kummalist. 

«Mustamäel on varemgi majaesistel ja haljasaladel kasvama hakanud linnaruumis ebatavalisi üheaastaseid taimi, nagu tomatid, kurgid või päevalilled,» tõdes Mustamäe linnaosa avalike suhete spetsialist Oksana Talisainen.

«Igal majaomanikul ja sh korteriühistul on õigus kasvatada oma maja ees selliseid taimi, nagu neile meeldib. Kui taim on leidnud sobiva koha avalikul haljasalal, on dekoratiivne ja hooldustöödele ei ole ette jäänud, siis laseme taimel loomulikult oma elutsükli lõpuni olla,» lisas ta, tuletades meelde, et haljasaladel potipõllunduse viljelemist siiski ei soosita.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles