KES NII TEEB? «Nägime sõiduteel mingit hunnikut.» Keset pimedat autoteed olid üksteise otsas kolm kassipoega

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Pimedas sõiduteelt leitud kassipoeg.
Pimedas sõiduteelt leitud kassipoeg. Foto: Erakogu

Õhtul maalt koju sõites nägi Rena sõiduteel mingit hunnikut. «Arvasime, et suur kass on tee peal,» ütleb ta. Peatudes ja asja lähemalt uurides selgus aga, et üksteise otsas keset teed olid kolm kassipoega.

«Kassipojad olid keset metsateed, kruusatee peal,» ütles Rena, kes leidis kassipojad Viljandimaalt metsavaheliselt väikselt teelt, kui oli maalt koju sõitmas. «Kassid ei olnud karbi sees, vaid keset kruusateed kolmekesi üksteise otsas,» avaldas ta Elu24-le.

Tee, millelt kolm kassipoega leiti
Tee, millelt kolm kassipoega leiti Foto: Erakogu

«Maalt koju sõites nägime keset teed mingit hunnikut. Peatasime auto kinni ja seal hunnikus üksteise otsas olid need imepisikesed karvapallid. Õues oli 2 kraadi sooja. Paks mets ümberringi,» kirjutas Rena sotsiaalmeedias.

«Ma olen nii õnnelik, et me otsustasime just seda teed pidi koju sõita. Need armsad kolm hingekest said päästetud. Kassikesed hetkel veel minu juures. Hea meelega ei viiks neid kassikesi varjupaika, äkki keegi soovib omale väikest karvapalli,» kirjutas ta oma sotsiaalmeediakontol.

Üks leitud kassipoegadest.
Üks leitud kassipoegadest. Foto: Erakogu

Rena ütles Elu24-le, et kassipoegade soovijaid leidus palju ning nad on praeguseks omale uued omanikud leidnud. «Tahtjaid oli väga palju, aga kiisud veel liiga pisikesed, umbes kuu vanused ja on nii kaua minu juures, kui hakkavad ise sööma ja jooma. Potilkäigu sain kahele selgeks õpetatud, üks veel õpib. Hetkel saavad nad lutipudelitoitu,» räägib Rena Elu24-le.

Ühe kassipoja jätab Rena pere aga endale. «Üks jääb meile, kuigi meil juba on kaks kassi ja koer,» ütleb ta.

Valge kassipoeg jääb pere juurde, kes kassid tee pealt leidis.
Valge kassipoeg jääb pere juurde, kes kassid tee pealt leidis. Foto: Erakogu

«Käisime arstil ka ja oli aru saada, et need on kodukassi pojad. Olid puhtad,» avaldab kassid leidnud naine. «Otsisime tee ääre ka läbi, et äkki veel mõni, aga ei näinud. Kõik kiisud on emased. Arvame, et isased olid ka, aga neid tahetakse rohkem.»

Kolm pimedalt teelt leitud kassipoega.
Kolm pimedalt teelt leitud kassipoega. Foto: Erakogu

Kui omanikul ei ole mingil põhjusel võimalik kassipoegade eest hoolitseda, saab kuulutuse panna näiteks Facebooki gruppi «Ära anda kassipojad», «Ära anda koduloomad» või jagada teadet oma sotsiaalmeediakontol. Saab pöörduda ka Eestimaa Loomakaitse Liidu või loomade varjupaiga poole. Alati leidub keegi, kes on valmis loomale kodu pakkuma.

Kasside hülgamine on üsna levinud

Loomapäästegrupi algataja ja Loomaveebi eestvedaja Heiki Valner ütleb, et kahjuks on üsna levinud, et koeri, aga eriti kasse hüljatakse. «Inimesed erinevatel põhjustel loobuvad steriliseerimast-kastreerimast oma lemmikuid ja eks nii need soovimatud järglased jõuavadki veeämbrisse, metsa või taluväravasse,» räägib Valner.

«Hulkuvate loomade ja kassikolooniate tekkes on süüdi vaid inimene. Ei keegi muu, sest taevast nad alla ju ei saja. Eestis on juba väga palju loomadega tegelevaid ühinguid, kes just taoliste «üleliigsete» tegelastega tegelevad. Ometigi valitseb ruuminappus, aga alati tasub proovida ja neilt abi paluda. Mõistagi on sotsiaalmeedia võimas ning kuulutuse ülespanemine ei tohiks ju ometigi raske olla?»

«Inimene arvab looma hüljates pahatihti, et annab talle uue võimaluse ja loodab, et keegi teine ta üles nopib. Õnneks üsna tihti nii lähebki, aga tegelikult võtab ta ilmsüüta hingelt hoopis võimaluse ära, sest väga tihti saavad nad otsa. Antud juhul oli tegu õnneliku juhusega, et perekond just seda teed mööda sõitis ja kiisupojad kindlast hukust päästis,» ütleb Valner. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles