ESIETENDUS ⟩ Mida arvavad Eesti staarid maailmakuulsast muusikalist «Cats»?

Chrislin Metsanurm
Copy
Muusikali «Cats» esietendus Alexela kontserdimajas 27. septembril.
Muusikali «Cats» esietendus Alexela kontserdimajas 27. septembril. Foto: Erlend Štaub / Live Nation Eesti

Andrew Lloyd Webberi kuulus muusikal «Cats» jõudis Tallinna ja seda esimest korda West Endi originaallavastusena. Teisipäeval Alexela kontserdimajas toimunud esietendusele oli kohale tulnud Eesti näitlejate ja muusikute koorekiht.

Esietendus toimus Eestis 27. septembril, mil Alexela kontserdimaja laval sai näha Andrew Lloyd Webberi rekordeid purustanud muusikali «Cats». Esimest korda on Eestis West Endi originaalmuusikal oma täies koosseisus ja seda veel seitsmel korral. Elu24 uuris kohale tulnud Eesti muusikutelt ja telenägudelt, mis neid selle muusikali juures enim paelub.

«See on äärmiselt kõrgetasemeline lavastus, olen alati unistanud West Endile minemisest ja see oli ka mul plaanis. Olen käinud Broadwayl «Ooperifantoomi» vaatamas,» rääkis tuntud telenägu Kethi Uibomägi. Ta lisas, et kunagi pidi tulema ka Eesti oma «Catsi» muusikal ning siis oleks saanud ka teda laval näha, kuid see jäi ikkagi ära. «Kujutasin ette meie muusikalistaare – Silver Laas, Kalle Sepp ja Mikk Saar – kas nende liikuvus oleks ka nii hea, nagu nendel Londoni kooliga lauljatel?» tõstatas Kethi küsimuse. «Catsi» esietendusel arutasid Gerli Padar ja Kethi, kas meie enda Eesti staarid suudaks teha pooltki seda, mida sai sel õhtul laval näha. «Seal on ikka teine kool: stepptants, ballett, laulmine ja toon ning see vibraato on imelised,» sõnas ta ja lisas, et tal on tekkinud ka oma lemmikkass. Viimati mängis Kethi «West Side Storys», enne seda «Lotte jõulupeo» etenduses Doktor Avet ning «Grease'i» muusikalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles