FOTOD JA VIDEO Venelased põgenevad mobilisatsiooni eest ka Mongooliasse, eelistades elu stepis jurtas

Inna-Katrin Hein
Copy
Mongoolia piirivalve kontrollimas Altanbulagi piiripunktis Venemaalt saabuinud autosid ja busse. Pärast osalise mobilisatsiooni väljakuulutamist põgenevad venelased ka Mongooliasse
Mongoolia piirivalve kontrollimas Altanbulagi piiripunktis Venemaalt saabuinud autosid ja busse. Pärast osalise mobilisatsiooni väljakuulutamist põgenevad venelased ka Mongooliasse Foto: (Photo by BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR / AFP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin kuulutas 21. septembril välja osalise mobilisatsiooni, mis puudutab 300 000 reservväelast. Putin tahab täiendada Vene vägesid Ukrainas, sest paljud algul sinna sõtta saadetud sõjaväelased on hukkunud.

Mobilisatsioon tõi venelased tänavatele protestima ja uue väljarände laine teistesse riikidesse, kuhu Vene kodanikel on võimalik minna, teatab euronews.com.

Lennupiletite hinnad mitmekordistusid nii lendudel Moskvast Türki Istanbuli kui Serbiasse Belgradi. Samuti põgenetakse Gruusiasse ja Aserbaidžaani, kus piiril on pikad Vene autode järjekorrad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles