MAALILISED VIDEOD ⟩ Helen Adamson palverännaku kuuendast päevast: nutsin end magama

Elu24
Copy
Helen Adamson.
Helen Adamson. Foto: Erakogu

«Kõndisin ja nutsin. Täna kõndisin ja nutsin, vaatasin lehmi ja nutsin. Mis paneb mõtlema, et kas nii palju on vaja füüsilist pingutust, et pääseda sügavamale endasse?» mõtiskleb palverännaku ette võtnud Helen Adamson.

Pea nädal aega tagasi andis muusik Helen Adamson oma jälgijatele teada, et alustab Hispaanias 321 kilomeetri pikkust matka. «Astusin valguse käest ja turvalisest, kuid hetkel veidi ärevast argielust pimedusse, et astuda paremasse kontakti endaga. Sinna, kus tunnen end kõige paremini!» kirjutas ta, istudes Prantsusmaa lennujaamas.

«Mul pole õrna aimugi, kuidas täpselt kõik läheb. Tänu eelmisele aastale tean veidi, mis mind ees ootab, aga praegu, lendu oodates, tunnen, et olen pimedas kõledas tunnelis, kus on ikka väga hirmus.» 

Pärast esimest päeva nentis ta Instagramis, et see pole sugugi nii lihtne. «Esimesed 26,5 kilomeetrit palverännakust on jalge all. Kuigi kujutasin ette, et kogu see matk on easy peasy (käkitegu – toimetus).» Adamsoni sõnul liikus maa jalge all vaevaliselt. «Tunde kõlas peas mõte, et elevanti süüakse teelusikaga. Seega, üks jalg teise ette ning küll ma lõpuks vaikselt edasi liigun. Isegi kui tunnen, et väga raske on!»

Esmaspäeval, kui kätte jõudis palverännaku kuues päev, tunnistas muusik, et teda tabas kurbuselaviin. «Nutsin end magama ja tundsin rõõmu selle üle, et mida sisimas matkast ootasin, ma ka sain.»

Huvitava kokkusattumusena tõi ta välja, et ka eelmisel aastal tundis ta palverännaku kuuendal päeval sügavat kurbust. «Kõndisin ja nutsin. Täna kõndisin ja nutsin, vaatasin lehmi ja nutsin. Mis paneb mõtlema, et kas nii palju on vaja füüsilist pingutust, et pääseda sügavamale endasse?» mõtiskles ta. «Kogu päeva kõndisin mõtlikus meeleolus.»

Siiski nentis Adamson, et hakkas paremini aru saama, miks ta palverännaku ette võttis. «Peaaegu pool teest on käidud. Kuue päevaga olen kõndinud 156 km. Saanud vihma, päikest, tuult, naerda, nutta, imestada, igatseda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles