Tartu elanik kodutänava parkimiskeelust: seda võib võrrelda lausa koolikiusamisega (3)

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Parkimiskeeld Peetri tänaval.
Parkimiskeeld Peetri tänaval. Foto: Erakogu

Tartus asuva Peetri tänava elanikele teeb muret parkimiskeeld kodutänaval. Kui varem võisid nad oma autosid tee äärde parkida, siis Puiestee tänava teetööde tõttu on parkimine seal keelatud ja lisaks sellele on välja öeldud seisukoht, et võib-olla seal parkimist enam ei taastatagi. «Miks ainult meie tänavalõigul on parkimine keelatud, teistel läheduses asuvatel sama kitsastel tänavatel võib aga endiselt parkida?» ei mõista elanikud. Elu24 uuris linnavalitsuselt, miks see nii on.

Puiestee tänava remondi tõttu on parkimine keelatud ühel Peetri tänava lõigul. Sealsete elanike elu häirib olulisel määral see, et autot ei või enam jätta tänava äärde, vaid selle peab iga kord hoovi ajama. «Siin elavad väga liikuvad inimesed. See põhjustab palju ebamugavusi, kui auto tuleb päevas kolm-neli korda hoovi ajada,» ütleb üks tänava elanik Tiit Efert. Ta lisab, et mõnel perel on aias koerad ning enne autoga hoovi sõitmist tuleb tagada, et koerad sealt välja ei pääseks. See kõik võtab omajagu aega.

Teiseks oluliseks probleemiks, mis parkimiskeelu tõttu elanikele muret teeb, on asjaolu, et autod on hakanud sellel teelõigul kihutama, kuna tee on igasugustest takistustest vaba. «Palju autosid sõidab nüüd Peetri tänava kaudu ning paljud kihutavad, sest tänav on tühi. Praegu on Narva maantee ja Mäe tänava vaheline lõik muudetud kiirenduslõiguks. Kui lubataks autodel seal endist viisi parkida, siis ei saaks seal kihutada,» leiab Efert.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles