Vennad Urbid lähevad sel nädalal tuurile

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas ja Tarmo Urb.
Toomas ja Tarmo Urb. Foto: Peeter Langovits

Vennad Urbid annavad tänavu neli aastalõpukontserti üle Eesti, alustades sel neljapäeval Tallinnast, Estonia kontserdisaalist.

Kahetunnine kontsertprogramm kannab nime «Hella hinge lood». Vendade Tarmo ja Toomas Urbi muusika austajaskond on suur ja laiahaardeline. «See on ühine teekond läbi lumise universumi, kandjateks Alliksaare ja Urbide laulud,» räägib Tarmo Urb eesootavate kontsertide kohta.

Vennad Urbid on oma uue muusika ka plaadi peale pannud. Valmis on saanud uus album «Tarmo ja Toomas Urb live» ning valmimisel on ka stuudiolindistus «Piece Of Easy», mis tuleb müügile aasta algul.

Lisaks kahele uuele plaadile on Tarmo ja Toomas Urb varasemalt välja andnud neli albumit, Tarmo on üllitanud ka ühe sooloplaadi. Andekad muusikud ammutavad oma loomingu jaoks inspiratsiooni elust ja loodusest.

Värskelt ilmus ka eesti keeles 1991. aastal Soomes ilmavalgust näinud raamat «Kaks linna», mis on intrigeeriv aatelugu Eesti lähiajaloost tuntud ja tunnustatud soome kirjaniku Harri Sirola silme läbi.

Raamat on pühendatud vendade Urbide tollasele sõpruskonnale, kelle põnevat ja keerulist elukäiku Sirola Eestis seirab. See on lugu Eesti lähiajaloost – peateemana inimsaatused lagunevas nõukogude riigirežiimis.

Tookordne Eesti paistis autorile korruptantide, Viru ärikate ja parteilaste jõustruktuuride esindajate ulmeparadiisina, millele kõlas taustaks Brežnevi dünastia viimaste hingetõmmete viiulisonaat.

 

Vendade Urbide kontserdid (algusega kell 19):

20. detsember – Tallinnas, Estonia kontserdisaalis

21. detsember – Pärnu Kontserdimajas

22. detsember – Tartus, Vanemuise kontserdisaalis

28. detsember – Võru kultuurimajas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles