India mees hoiab enda sõnul juba kümme aastat kätt üleval

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
India mees on enda sõnul oma kätt kümme aastat üleval hoidnud.
India mees on enda sõnul oma kätt kümme aastat üleval hoidnud. Foto: Kuvatõmmis Redditi videost

Üks Indiast pärit mees väidab, et on oma paremat kätt pea kümme aastat üleval hoidnud. Mehe sõnul paistab ta tänu sellele enda jumalale paremini silma, kuid ta pole üldse mitte esimene, kes on usu nimel kätt aastaid üleval hoidnud.

Veebileheküljel Reddit hakati möödunud nädalavahetusel arutama ühe India mehe otsuse üle hoida oma kätt üleval. Mehe enda sõnul on ta seda teinud juba kümme aastat. 

«Tahtsin midagi jumala heaks teha, et ta mind märkaks,» avaldas mees videos, mis Redditisse postitati. Kätt plaanib mees üleval hoida terve oma elu, kuid tulevikule ta ei mõtle, vaid elab olevikus.

Magamisel see talle muret ei valmista ja ta ei pane enam enda paremat kätt tähelegi. «Käsi on tuim ja jõudu selles ei ole,» sõnas mees. Kõiki toimetusi teeb ta vasaku käega, mis on tema sõnul väga tugev.

Videopostituse alla jäeti vastuolulisi kommentaare. Osa kiitsid tema pühendumist jumalale, teised kahtlesid selles.

Üks juhtis tähelepanu sellele, et sellised püsivad toimingud on teadaolevalt põhjustanud niinimetatud külmunud õla sündroomi, millega kaasneb valu ja jäikus, mis areneb järk-järgult, süveneb ja siis kaob lõpuks täielikult. USA terviseveebilehe WebMD andmetel võib see kesta kuni kolm aastat.

See India mees ei ole muidugi esimene, kes on kätt jumala nimel aastaid üleval hoidnud. Praegu jääb ta kõvasti alla Amar Bharatile, kes on enda sõnul sedasama teinud juba ligi 50 aastat, vahendab jpost.com. Kuni 1973. aastani kasutas Amar mõlemat kätt, kuid ühel hetkel otsustas ta pühendada enda elu hinduismi jumalale Šivale. Pühendumise tõestuseks tõstis Amar oma parema käe ja väidetavalt ei ole ta seda siiani alla lasknud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles