JÕULUD JUBA KÄES? ⟩ Prisma klient imestab: suvi alles lõppes ja juba jõulukaup müügil (1)

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Jõulukaunistus. Foto on illustreeriv.
Jõulukaunistus. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tähelepanelik Prisma külastaja märkas, et poelettidel on juba müügil jõuluteemalised maiustused. «Prismas on juba jõulud,» imestab ta. Mis põhjusel nii varakult jõulutooteid müüakse?

23. septembril algas alles sügis, kuid juba saab Prismast osta jõuluteemalisi maiustusi. «Prismas on juba jõulud,» kirjutab Natalja Facebooki grupis «Märgatud: TARTUS» ning jagab allolevat pilti.

Juba septembri lõpus on müügil jõulutooted.
Juba septembri lõpus on müügil jõulutooted. Foto: Erakogu

«Ma väga imestasin, et nii vara on juba tehtud jõuluväljapanekud. Isegi oktoobris on vara,» ütles postituse teinud Natalja Elu24-le. «Kui praegu osta, kolm kuud kuskil hoida...»

Mida arvavad teised? Postitust kommenteerinud Indra leiab, et on tore, kui jõuluasju juba varakult müüakse. «Miks peaks asju ostma alles novembris või detsembris? Alati on jõuluasjad juba varakult olnud poes ja pole mingi suur uudis. Ja mina näiteks peale jaanipäeva ootangi jõule ja tore, kui jõuluasju varem juba müüakse,» kirjutab ta. Anneli avaldab, et Rootsis on praegu kõik suuremad poed jõulunänni täis. Arno aga imestab, et halloween'gi pole veel ära olnud, kuid juba on jõuluasjad müügil. «Aga miks mitte, saavadki päkad ja vanad sahmerdama hakata,» arvab Maarika.

Mõned kommenteerijad ütlevad naljatledes, et pärast jaanipäeva tulevadki jõulud. «Tulebki kohe praegu ära osta paljud asjad, mis muidu jõulude ajal ostetakse. Kui jõulud käes, siis lihtsalt rahakott enam ei kannata, kui seda juba praegu juhtunud pole,» leiab Merike. Tarmo aga ütleb: «Nägin ka eile poes jõuluehteid, vähe küll, aga olid vaikselt kohal, varsti ründavad täisjõududega.»

Mõned kliendid leiavad, et kui nii vara pannakse jõuluasjad välja, on jõulude ajaks nendest juba kõrini. Prisma pole ainus koht, kus jõulukraam on juba müügil. Kommentaarides mainitakse, et ka Koduekstra pakub jõulukaupa.

Prisma selgitab

Prisma Peremarketi kommunikatsiooni- ja vastutustundliku ettevõtluse juht Kristiina Tamberg kinnitab, et esimesed jõulumaiustused on Prisma kauplustesse tõesti paaril viimasel päeval müügile saabunud.

«Nende toodete saabumine käib järk-järgult jõulude lähenedes ja samad trendid on teisteski riikides – jõulutoodete müügiperiood üha laieneb ja algab varem. Kulminatsioon saabub ikka novembris-detsembris,» ütleb Tamberg.

«Tänavu on eriline see, et klientide käitumises on märgata oma kulude hoolsamat jälgimist ja kulude jagamist – tahame omalt poolt pakkuda võimalust jaotada ka jõuludega seotud kulusid pikema perioodi peale,» selgitab Prisma esindaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles