VIDEO JA GALERII Tallinnas Venemaa saatkonna ees meelt avaldanud venelane: esimest korda soovin Vene armeele hävingut (7)

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy

Tallinnas asuva Venemaa Föderatsiooni suursaatkonna juurde kogunes laupäeva päeval 300–400 inimest, kes protestisid Venemaa tegevuse vastu.

Tallinnas aadressil Pikk 19 asuva Venemaa Föderatsiooni suursaatkonna juurde oli kogunenud mitusada Eestis elavat venelast. Meeleavaldajad protestisid Venemaa kehtestatud mobilisatsiooni vastu ning seisid vastu referendumitele, mis toimuvad venelaste okupeeritud aladel Ukrainas. Reedel algasid Vene okupatsioonivõimude korraldatud libareferendumid Venemaaga ühinemiseks Luhanski, Donetski, Hersoni ja Zaporižžja oblastis.

«Esimest korda soovin Vene armeele hävingut,» ütles üks meeleavaldusel osalenud venelane. «Elagu Ukraina! Elagu kangelased!» hüüdsid meeleavaldajad ning sama sõnum seisis ka plakati peal. Üks mees hoidis käes plakatit sõnumiga «Putin on tapja!». Üks naine aga ütles: «Võib-olla tundub see naiivne, aga ainult elades vabal maal saad hüüda, et Putin on pederast.» Seepeale hõikas keegi rahva seast: «See on ksenofoobia!» Leitakse, et vaid vaba maa elanikuna saab kritiseerida Vladimir Putini tegevust.

Mõned meeleavaldusel osalejad leiavad, et neid venelasi, kes ei taha mobilisatsioonile alluda, võiks lubada Euroopasse.

Lätis Riias asuva Venemaa saatkonna ees toimus sarnane meeleavaldus

 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles