«Punapeadel mitte tülitada!» Kinnisvaraportaalis ripub omapärane üürikuulutus

Elu24
Copy
Korteri müügikuulutus
Korteri müügikuulutus Foto: Kuvatõmmis kv.ee

Kinnisvaraportaalis KV.ee otsitakse üürnikku Tartu südalinnas asuvasse korterisse. Üürikuulutuse juures olev tekst paneb aga mõtlema.

«Üürile anda möbleeritud kahetoaline korter Tartu südames. Punapeadel mitte tülitada!» seisab kuulutuses, mille kohaselt tuleks 50-ruutmeetrise korteri eest ühes kuus välja käia 450 eurot. 

«Kuulutus on absurdne?» eeldab selle ülespanija ning vastab ka kohe enda küsimusele. «Me kõik väärime kena ja turvalist kodu, olgu selleks siis üürikorter või -maja. Kuid peavarju leidmine ei pruugi olla sugugi lihtne. Vahel tuleb selleks läbi kammida kõikvõimalikud portaalid ja kuulutused, helistada lugematu arv kordi, kirjutada kirju ning võtta palju lõunapause üüripindade külastamiseks. Aga mis juhtub, kui leiadki «selle õige», kuid pole sinna ootamatult teretulnud?»

Kuulutuses tuuakse välja, et tegu ei ole kahjuks «pastakast imetud probleemiga», vaid paljud huvilised on pidanud heast korterist suu puhtaks pühkima, sest üürileandjad või nende maaklerid tõrjuvad neid. «Poleks ju mõeldav, et näiteks keegi keeldub saia müümast ostjale, kellel on väikesed lapsed!»

Nii kutsub kuulutuse koostaja üürileandjaid üles olema sallivamad ja avatumad. «Üürniku maksujõulisus ja usaldusväärsus ei ole seotud sellega, kas tal on lapsed, kas ta on sõjapõgenik või kas ta on teist erineva nahavärviga.»

Vaata tervet kuulust SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles