Endine kuninglik kaitseametnik Elizabeth II huumorist: ta ütles Ameerika turistidele, et pole kuningannat kunagi kohanud

Elu24
Copy
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: SIPA/Scanpix

Endine kuninglik kaitseametnik Richard Griffin meenutab aastatetagust jalutuskäiku lahkunud kuningannaga, mil nad kohtusid kahe Ameerika turistiga, kes ei tundnud monarhi ära.

2005. aasta paiku kõndisid kuninganna ja tema kaitseametnik Richard Griffin ühel pärastlõunal kahekesi Šotimaa kuningliku lossi Balmorali lähedal mägedes. Tavaliselt ei sattunud jalutuskäigul nende teele ühtki inimhinge, kuid tookord jalutas neile vastu kaks ameeriklast.

«Kuninganna peatus ja ütles tere. Oli kohe aru saada, et nad ei tundnud kuningannat ära, mis oli täiesti okei. Ameerika härrasmees rääkis kuningannale, kust nad tulid, kuhu nad järgmisena lähevad ja kus nad Suurbritannias käisid,» meenutas Griffin.

Kaitseametnik nägi aga ette turistide järgmist küsimust. Ameeriklased pöördusid kuninganna poole ning uurisid, kus tema elab. «Ma elan Londonis, aga mul on suvila teisel pool mägesid,» tsiteeris Griffin kuningannat.

Sellele järgnes küsimus, kui kaua on kuninganna seal oma suvilas käinud. «Ma olen siin käinud väikesest peale, seega üle 80 aasta,» tsiteeris Griffin taas kuningannat.

Seepeale olevat Griffini sõnul turistidel peas hammasrattad keerlema hakanud ja kuningannalt küsiti: «Kui sa oled siin käinud üle 80 aasta, oled kindlasti ka kuningannaga kohtunud?» Monarh aga ei avaldanud oma identiteeti ning vastas, et tema isiklikult pole, kuid kaitseametnik ta kõrval kohtub kuningannaga regulaarselt.

Matkaja pöördus Griffini poole ning uuris, milline kuninganna inimesena on. Kuna kaitseametnik teab, et kuningannal on hea huumoritaju, läks ta naljaga kaasa ning vastas: «Oh, ta võib kohati olla väga kiuslik, aga tal on tore huumorimeel.»

Ameerika turist võttis siis välja kaamera, ulatas selle kuningannale ning palus tal endast ja Griffinist pilti teha. Griffin vahetas seejärel kuningannaga kohad, et ka tema saaks pildi turistidega. «Pärast seda ütles kuninganna mulle: «Mulle meeldiks olla kärbes seinal, kui ta neid fotosid oma sõpradele Ameerikas näitab ja keegi loodetavasti ütleb talle, kes ma olen,»» sõnas Griffin loo lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles