Midagi on mäda Briti riigis: Taani kroonprintsessi Maryt ei kutsutud Elizabeth II matusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary saabumas 11. septembril 2022 Kopenhaagenis Christiansborgi paleesse, kus toimus Taani kuninganna Margrethe II 50. valitsemisaasta troonijuubeli bankett
Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary saabumas 11. septembril 2022 Kopenhaagenis Christiansborgi paleesse, kus toimus Taani kuninganna Margrethe II 50. valitsemisaasta troonijuubeli bankett Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP/Scanpix

Taani kuningliku pere liikmed olid 19. septembril Londonis nende 2000 inimese seas, kes olid kutsutud Briti kuninganna Elizabeth II matusele. Kohal oli nii Taani kuninganna Margrete II kui kroonprints Frederik, kuid näha ei olnud Frederiki abikaasat kroonprintsess Maryt.

Briti meedia kirjutas, et Mary ei saanud matusekutset Briti välisministeeriumi rumala vea tõttu, mille kohta kasutati lauset «Midagi on mäda Briti riigis». See on vihje 16. sajandi Inglise näitekirjaniku William Shakespeari näidendile «Hamlet» ja selle Taani printsist peategelase kuulsale lausele.

Taani õukonna teatel said kutse kuninganna Margrethe II ja kroonprints Frederik, kuid mitte kroonprintsess Mary. Samas sai kutse mitme teise kuningakoja kroonprintsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles