Suri legendaarne Hollywoodi näitleja Henry Silva

Elu24
Copy
Henry Silva
Henry Silva Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

Näitleja Henry Silva, kes on tuntud gangsterite ja pättide mängimise poolest sadades filmides, sealhulgas «Ocean’s Eleven» ja «The Manchurian Candidate», suri kolmapäeval 95-aastaselt. 

Herny Silva jagas sageli ekraani Frank Sinatraga, mängides kommunistlikku agenti, kes võitles lauljaga filmis «Kandidaat» ja üht 11 kelmist 1960. aasta klassikalises kasiinovarguse filmis.

«Meie südamed on murtud meie kalli sõbra Henry Silva kaotuse pärast, kes on üks toredamaid, lahkemaid ja andekamaid mehi, keda mul on olnud rõõm oma sõbraks kutsuda,» säutsus muusik Deana Martin reede pärastlõunal. «Ta oli originaalse Ookeani 11 filmi viimane elusolev täht. Me armastame sind Henry, sind igatsetakse,» lisas ta lõpetuseks. 

Silva sai alguse vesternites nagu «The Tall T» ja «The Law and Jake Wade», enne kui ta mängis peaosades 1963. aasta «Johnny Cool» ja 1965. aasta «The Return of Mr. Moto».

Silva oli Itaalia ja Puerto Rico päritolu, kuid teda kasutati sageli teiste rahvuste kujutamiseks, mängides mõnes oma tuntuimas rollis korea, venezuela, indiaanlaste ja jaapanlastest mehi.

Väidetavalt jättis Silva kooli pooleli 13-aastaselt ja käis draamatundides, teenides samal ajal raha nõudepesija ja kelnerina. Ta oli üks viiest õpilasest, kes valiti 1955. aastal näitlejate stuudiosse 2500 taotleja hulgast, viidates 2000. aastal ilmunud raamatule «Hispaanlased Hollywoodis». 

1985. aastal ütles Silva väidetavalt Knight-Ridderi ajakirjanikule Diane Haithmanile, et tema Manhattani kasvatus andis teada tema kaubamärgiks olevast kõva mehe isiksusest.

Kolm korda lahutatud näitlejast jäid väidetavalt maha tema kaks poega Michael ja Scott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles