ERAKORDNE ⟩ MängudeÖÖ toob Ülemiste keskusesse hulgaliselt Eesti mänge

Elu24
Copy
MängudeÖÖ.
MängudeÖÖ. Foto: MängudeÖÖ

Sel laupäeval on kõik e-sportlased ja mänguhuvilised kutsutud Ülemiste keskuse Apollo kinno, kus toimub Eesti suurim mängupidu MängudeÖÖ. Tänavuse programmi teeb eriliseks kodumaiste mängude rohkus. Üritusel on kõigil võimalus osaleda suurejoonelistel turniiridel, proovida uuemaid ja ägedamaid videomänge, tutvuda uhiuue tehnikaga ning teada saada, millises suunas liigub kohalik mängutööstus.

MängudeÖÖ peakorraldaja Andri Allase sõnul on selle aasta üheks olulisemaks tõmbenumbriks Eesti mängude ala, millesarnast pole kunagi varem nähtud. «Asjaolu, et laupäevasel MängudeÖÖl saab näha ja ise proovida niivõrd palju Eesti videomänge, teeb mind väga rõõmsaks,» sõnas Allas. «Meie väike, aga tubli mängutööstus on viimaste aastate jooksul niivõrd palju suuri samme astunud ning maailmakaardil aina rohkem kanda kinnitanud.» Üritusele jõuab kahekohaline arv kodumaiseid teoseid ning peakorraldaja sõnul on nende seas ka tulevane rahvusvaheline hitt.

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ütles, et e-sport kogub vaieldamatult järjest enam populaarsust ja mängutööstuse mõju on märgatavalt kasvanud. «E-sport on 21. sajandi sport, mis on kaasahaarav igas vanuses inimestele. MängudeÖÖ on suurepärane koht, kus osavamad saavad omavahel mõõtu võtta, huvilised põneva mängumaailmaga lähemalt tutvust teha ning asjaarmastajad endale uued lemmikud leida.»

Sarnaselt eelmiste aastatega saavad soovijad üksteisega mõõtu võtta erinevatel võistlustel nii jalgpallimängus «FIFA 22» kui ka virtuaalses kaklusmängus «MultiVersus», mida iseloomustavad tuntud tegelased ja pööraseks kujunevad matšid. Peakorraldaja Allas toob veel välja võimaluse näha videomänge teistsuguse nurga alt. «Nimelt tulevad MängudeÖÖle mitmed eestlased, kes oskavad videomänge rekordilise kiirusega läbi teha ning nii mitmedki on omal alal vaieldamatud maailma tipud,» rääkis ta. Lisaks toimub suur «Dungeons & Dragonsi» lavamäng ning populaarse veebikoomiksi «Arcade Rage» eestvedaja räägib, kuidas sünnivad maailma vallutavad naljapildid.

Juba mitmendat aastat järjest toimuv MängudeÖÖ leiab aset juba sel laupäeval, 17. septembril algusega kell 21. Ülemiste keskusesse Apollo kinno on üritusele oodatud esimest korda ka osalejad alates 14. eluaastast, kui neil on kaasas täiskasvanud saatja, ilma saatjata on vanusepiiranguks 16 eluaastat. MängudeÖÖ on pika ajalooga videomänguüritus, mis pakub meelelahutust nii kogenud mänguritele kui ka neile, kes selle maailmaga alles tutvust teevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles