Haigla kutsus vaimude väljaajaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla kutsus vaimude väljaajaja. Manaja töötamas
Haigla kutsus vaimude väljaajaja. Manaja töötamas Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannias Derbys asuvasse haiglasse kutsuti vaimude väljaaja pärast seda, kui sealsed töötajad hakkasid kaebama neid piinava kummituse üle.

Töötajate kinnitusel hakkasid nad nägema musta laia mantlisseriietatud kuju, kes ootamatult ilmus ja sama ootamatult kadus, edastab The Telegraph.

Haigla juhi Debbie Butleri kinnitusel ei jäänud neil lõpuks muud üle kui vaimude väljaajaja kutsuda.

«Enamik töötajatest on seda kummalist kuju näinud. Kuna see hakkas töötegemist segama, siis tuli midagi ette võtta,» selgitas juht.

Haigla nõukogusse kuuluv kaplan võttis ühendust kohaliku katolikukirikuga ning selgitas olukorda. Kirik saadab inimese, kes on õppinud vaime minema peletama.

«Viimastel nädalatel on mustas mantlis kuju nähtud kümneid kordi ja töötajad on hakanud kartma. Eriti tihti nähti seda olendit surnukuuri läheduses,» selgitas Butler.

Katoliku kirik kasutab vaimude väljaajamist tavaliselt viimase abivahendina ning selle peab heaks kiitma kohalik piiskop.

Välja on käidud ka teooriaid, kes see kummitus olla võiks. Arvatakse, et ta võib olla kunagine Rooma sõdur, kes selles paigas tapeti. Nimelt on see haigla ehitatud kunagise Briti saarte tähtsaima Rooma-aegse tee peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles