VIIS MEEST SÕELAL ⟩ Majandusekspert Raivo Vare: kellest võiks saada Putini järeltulija (4)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Raivo Vare
Raivo Vare Foto: Konstantin Sednev

Levima on hakanud jutud, justkui ei oleks Venemaa eliit enam president Putiniga rahul, mistõttu on paljud ajakirjanikud ja blogijad asunud talle asemikku otsima. Neljapäeva õhtul käis «Ringvaate» saates potentsiaalseid valikuid tutvustamas majandus- ja Venemaa asjade ekspert Raivo Vare.

Teema sissejuhatuseks ütleb «Ringvaate» saatejuht Marko Reikop, et paljud ajakirjanikud ja blogijad, eriti need, kes on Ukraina taustaga, on hakanud Venemaa presidendile Vladimir Putinile järeltulijat otsima. «On selleks praegu juba sobiv aeg?» küsib Reikop majandus- ja transiidieksperdilt, aga ka Venemaa ja Ukraina asjade eksperdilt Raivo Varelt. 

Ekspert selgitabki taustaks, et levima hakanud info kohaselt ei ole Venemaa eliit enam Putiniga rahul. «Arvatakse, et Ukrainat rünnates tegi Putin vea ning pärast Harkivi all aset leidnud läbikukkumist on see arvamus võimendunud,» ütleb Vare. «Asi on selles, et Putinil on Venemaa eliidi hulgas olnud selline traditsiooniline imidž, et ta on edukas, või õigemini õnneliku käega, et tal veab... Et kui on mingi jama majas või ta ise on midagi korraldanud, siis ta rabeleb sellest välja ja saab sellest ka võitu,» kirjeldab Vare Venemaal levinud arusaama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles