MIS JUHTUS? ⟩ Lõunakeskuses viibinud mees: turvadaam ütles, et häire on

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Inimestel paluti Lõunakeskusest lahkuda.
Inimestel paluti Lõunakeskusest lahkuda. Foto: Erakogu

Täna kell 11 hommikul helistas Elu24 toimetusele Tartus Lõunakeskuses viibinud mees ning ütles, et ostukeskuses on häire ja inimestel palutakse minna välja. Umbes viie minuti pärast helistas ta tagasi ja teatas, et lubatakse keskusesse sisse tagasi. Mis Lõunakeskuses toimus?

«Olin oma ostud teinud ja hakkasin liikuma väljapääsu suunas. Minust eemal seisid kaks turvat. Kostus mingi plärin. Turvadaam astus mõned sammud eemale ja ütles teisele, et häire on. Kuna läksin neist mööda, siis kuulsin seda. Peagi öeldi kaubanduskeskuse siseraadiost: «Palume mõistvat suhtumist ja palun minge kaubanduskeskusest välja,»» rääkis Elu24-le Marko.

Lõunakeskuse külastajad kauplusest lahkumas.
Lõunakeskuse külastajad kauplusest lahkumas. Foto: Erakogu

Inimesed kogunesid uste juurde, kuid kaua nad seal ootama ei pidanud. «Varsti tuli turvamees ukse peale ja ütles, et võite siseneda. Paanikat ja hirmu rahva hulgas ma ei näinud. Isegi pahandavat nägu ei olnud. Inimesed tulid rahulikult välja ja pärast läksid rahulikult sisse tagasi,» rääkis ta.

Inimesed ootavad Lõunakeskuse juures keskusesse tagasipääsemist.
Inimesed ootavad Lõunakeskuse juures keskusesse tagasipääsemist. Foto: Erakogu

Tegemist oli õppusega

Lõunakeskuse infotelefonile helistades sai Elu24 vastuse, et tegemist oli õppusega. «Meil oli täna õppus. Nüüd on korras ja võivad kõik tulla,» ütles infotelefonile vastanud Lõunakeskuse töötaja.

Lõunakeskuse tegevjuht Marju Jeedas avaldas Elu24-le, et ostukeskuses toimus täna hommikul tuletõrjeõppus, mille käigus evakueeriti majast umbes 800 inimest ja seda ligikaudu kümne minutiga. «Korraldame regulaarselt evakuatsiooniõppusi ning koolitusi kõigile Lõunakeskuse kaubanduspargi töötajatele, et tagada personali valmisolek kriisiolukorras käitumiseks ning kontrollida tehniliste süsteemide toimimist,» ütles Jeedas.

«Selleks, et õppus oleks võimalikult tõetruu, kliente ja töötajaid eelnevalt sellest ei informeerita. Külastajad reageerisid juhtnööridele kiiresti ja suhtusid olukorda mõistvalt,» tõdes Lõunakeskuse esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles