«Lapspruudi» foto võitis UNICEF-i auhinna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UNICEF-i aasta foto auhinna võitis USA fotograafi Stephanie Sinclairi pilt, millel on kujutatud ebavõrdse vanusega abielupaari
UNICEF-i aasta foto auhinna võitis USA fotograafi Stephanie Sinclairi pilt, millel on kujutatud ebavõrdse vanusega abielupaari Foto: AFP / Scanpix

USA fotograafi Stephanie Sinclairi foto, kus on kujutatud ebavõrdse vanusega vastabiellunud paari, võitis UNICEF-i aasta foto auhinna.

Sinclairi sõnul on foto tehtud Afganistanis, kus «lapspruudid» ja suure vanusevahega abielud on siiani tavapärased, kirjutab AFP.

«Pildil on 40-aastane Mohammed ja tema 11-aastane «naine» Ghulam oma pulmapäeval,» selgitas fotograaf. 

ÜRO lastefondi UNICEFi andmete kohaselt on umbes 60 miljonit tütarlast sunnitud alaealistena abielluma.

UNICEFi aasta foto teise auhinna sai pilt, millel on kujutatud lapstöölist - Bangladeshi poissi, kes töötab tellisetehases. 

Kolmanda auhinna sai sakslasest fotograafi Hartmut Schwarzbachi pilt, mis kujutab Filipiinidel Manila slummis elavat tüdrukut oma sünnipäeva pidamas. Prügimäel tehtud pildil võib näha, kuidas laps hüppab  äravisatud sohval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles