GALERII JA VIDEO ⟩ Nad on tagasi! HND äsja ilmunud singel «Soo» kütab kirgi

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy

Peale seitsmeaastast pausi on HND taas koos ja tegusam kui kunagi varem! 9. septembril andis bänd välja verivärske singli ja video «Soo». See pole mingi sussisahistajatest vanameeste comeback, vaid tundub, et rokilavadelt eemal oldud ajaga on muusikud kogunud endasse plahvatusohtlikku energiat, mis nüüd kõigi silme ees valla pääseb. Vaata galeriist ja videost muusikavideo võtete eksklusiivseid kaadritaguseid!

HND on muusikaline kooslus, millesarnast teist Eestis ei ole. Oma muusikat nimetavad nad ise naljatades krati-metal'iks. 2006. aastal ilmunud esiksingliga «Vaevu hingan» leiti kiirelt tee kuulajate südametesse, aga ka raadiote ja telejaamade playlist'idesse.

Bändi kuuluvad Tarvo Mölder, Madis Savi, Tarmo Põiklik, Andi Aus ja Meelis Tauk ning oma tegutsemisaja jooksul on nad andnud märkimisväärse hulga kontserte. 2008. ja 2009. aastal esines HND Eesti muusikaauhindade galal, 2010. aastal aga koos Vanemuise sümfooniaorkestri ja dirigent Tarmo Leinatammega Tartu levimuusikapäevadel. Samal aastal oli bänd Eesti muusikaauhindade jagamisel nomineeritud rahva lemmiku kategoorias. 2008. aastal oli HND aga ligi 5000 muusikasõbra ees ansambli Def Leppard ja 2013. aastal Scorpionsi Eesti kontsertide soojendajana Saku suurhallis.

Lisaks sellele on bändi muusikat kasutatud mitmes tuntud seriaalis ja filmis, nagu «Seenelkäik», «Kättemaksukontor» ja «Viimane võmm». Peale seitsmeaastast pausi on HND taas koos ja tegusam kui kunagi varem.

9. septembril 2022 andis bänd välja verivärske singli ja video «Soo», millele on muusika ja sõnad kirjutanud Sulev Müürsepp ehk Sulliwan. Loo arranžeerisid Andi Aus ja Meelis Tauk.

Lisaks muusikale ja kontsertidele paneb bänd erilist rõhku videotele, mille tegemisel on kasutatud üksnes kõige paremat tehnikat ning oma ala maailmatasemel spetsialiste.

Video valmis koostöös DOP Tauno Sireli, valguskunstnik Timo Tali, Steadicami operaatori Janar Volmeri, droonioperaator Jaan Kronbergi ja FPV-drooni operaatori Kalle Põlluga.

Koos bändiga astuvad videos üles SRA Pärnu ja S-Armsi liikmed, Free Flow Studio ja Fusion Production. Lisaks neile on video tegemisse kaasatud veel terve hulk inimesi.

«Kummardus maani, et olete ägedalt napakad, et viitsite...» kirjutas bänd sotsiaalmeedias võttejärgsel hommikul.

Kui aastaid on spekuleeritud, millal võib Eesti üht kõige suurema show'ga bändi jälle laval näha, siis nüüd on see hetk käes. See ainulaadne võimalus avaneb 8. oktoobril 2022 Helitehases! Seniks aga kuula ja vaata HND verivärsket singlit «Soo»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles