Telestaarid teevad EFTA galal üllatusesinemise

Elu24
Copy
EFTA gala 2021.
EFTA gala 2021. Foto: Erlend Štaub

Reedesel EFTA galal teeb üllatusesinemise spetsiaalselt EFTA 2022 jaoks kokku tulnud saatejuhtide bänd, kuhu kuuluvad ETV, TV3 ja Kanal 2 telestaarid Eeva Esse, Piret Järvis-Milder, Kethi Uibomägi, Jüri Butšakov, Marek Lindmaa, Taavi Otsus ja Jüri Muttika.

Kethi Uibomägi sõnas, et saatejuhtide bändi kokkutoomine on kummardus Eesti inimestele. «Kui telekanalid igapäevaselt justkui konkureerivad selle ühe ja ainsa jumala – telepubliku tähelepanu – ees, siis bänd toob iga kanali pärlid kokku ja see on ideena juba väga muljetavaldav. Kui sain kutse saatejuhtide bändis osalemiseks, siis ma isegi ei kuulanud küsimust lõpuni, vaid kuuldes sõnu EFTA gala ja laul, olid mul kohe käed püsti.»

Kethi sõnul on hea ansambli valem sama, mis hea telesaate puhul – super tiim lava peal ja lava taga ning see lavatagune meeskond töötab ettevalmistuses veel kõige kõvemini. «See projekt näitab, kuidas me võiksime ja peaksime ka igapäevaselt teineteisele kaasa elama ja toetama.»

Seitsmeliikmeline saatejuhtide bänd esineb koosseisus Taavi Otsus (trummid), Marek Lindmaa (kitarr), Jüri Muttika (klahvid), Kethi Uibomägi (vokaal), Eeva Esse (vokaal), Piret-Järvis Milder (vokaal) ja Jüri Butšakov (vokaal). Laulusõnu aitasid teha Olav Osolin, Korea ja Kadri-Ann Mägi.

Kethi Uibomägi lisas, et kuigi ta astub Alexela kontserdimajas lavale vokalistina, saaks ta hakkama ka pillimänguga. «Vahetaksin trummari Taaviga näiteks kohad, sest tean, et ta on megahea laulja ja ma olen trummitundides käinud küll.»

Varem laulja ja näitlejana tegutsenud Kethi on viimastel aastatel lauljana lavalt eemal olnud, aga mikrofon kisub teda lavale tagasi. «Kuidagi satun õige veregrupiga inimestega kokku, kes mind laulmas kuulda soovivad ja ma annan sellele aegajalt võimaluse. Olen solist ansamblis H6IM ja see muusika vajab kindlasti rohkem rahva ette toomist. Sel aastal ilmselt võiksin rohkem laulda. Laulupeole minek erutab mind väga, mistõttu hakkasin isegi koorilaulus käima.»

Kethi Uibomägi tõi välja kolleegi, kes teda saatejuhtide bändis kõige enam üllatas: «Mul vajus suu lahti, kui Eeva Esset laulmas kuulsin. Mitte, et tema lauluoskus mulle üllatus oleks, vaid see tämber, sametine, sensuaalne toon. Ma kuulasin ja kadusin tema esitusse. Ta vääriks omanimelist laulu kindlasti.»

Lisaks saatejuhtide bändile esinevad EFTA 2022 galal R&B ja soulikuninganna Rita Ray, raadiokuulajate lemmikud Púr Múdd ja Grete Paia ning üle pika aja taas esmakordselt suurele lavale Eesti hiphopilegend A-rühm.

Programmi juhib Tõnis Niinemets.

Pidulik galaõhtu toimub 16. septembril algusega kell 18.00 Alexela kontserdimajas.

Otseülekannet saab jälgida ETV ja ETV2 vahendusel.

Gala esimese osa otseülekanne algab ETV2 eetris kell 18.30.

Teise osa otseülekanne algab ETV-s kell 20.00 ja kolmas osa ETV-s kell 21.40.

EFTA gala toimub tänavu juba kuuendat korda – sel aastal esitati konkursile 148 tööd filmi- ja 113 tööd telekategoorias. Galal antakse välja kokku 30 auhinda, neist 15 filmi- ja 15 telekategoorias. Auhinnasaajad valib erialaspetsialistidest koosnev žürii.

Eesti filmi- ja teleauhinnad 2022 gala peakorraldaja on Eesti Filmi Instituut. Toetajad on ERR, Eesti Kultuurkapital, Elisa, Telia, partnerid Inspira, ETV, ETV2, Kanal 2, TV 3, Liviko, ID Production ja Agenda PR.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles