SÜDANTLIIGUTAV VIDEO ⟩ Uue Disney filmi treiler läheb mustanahalistele tüdrukutele väga hinge (3)

Elu24
Copy
Klipp «Väikese merineitsi» filmi treilerist.
Klipp «Väikese merineitsi» filmi treilerist. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Esimest korda ajaloos kehastab väikest merineitsit Arieli mustanahaline naine. Disney uue filmi treiler hakkas hiljuti levima väga südantsoojendaval põhjusel – paljud lapsevanemad postitasid TikTokki video, kus on näha nende laste reaktsiooni treilerile seda esimest korda nähes. Ja enamik neist lastest on noored mustanahalised tüdrukud.

Disney avaldas sel nädalavahetusel filmi «Väike merineitsi» kauaoodatud treileri. Väikest merineitsit kehastav 22-aastane Halle Bailey on tuntud muusikaduo Chloe x Halle ühe poolena ja saatest «Grown-ish», kus ta kehastab Sky tegelaskuju. Treileris saab näha tema esituses lugu «Part Of Your World», mille algselt laulis 1989. aasta animafilmi jaoks sisse Jodi Benson.

Sotsiaalmeedias levivad videod noorte mustanahaliste tüdrukute reaktsioonidest hetkel, kui nad saavad teada, et merineitsi Ariel on filmis mustanahaline naine. Klippides on näha, kuidas tüdrukute näod lähevad treilerit vaadates särama, kusjuures üks ütleb emale õhinal: «Ta on pruun nagu mina!»

Selle tulemusel kiitsid inimesed Disneyt ja filmi selle mitmekesise näitlejaskonna eest – eriti seetõttu, et nad valisid Arieli rolli mustanahalise naise. Samuti kinnitas see inimeste veendumust, et esindatus on oluline, et rohkem lapsi saaks üles kasvada, nähes ekraanil inimesi, kes näevad nende moodi välja.

Jagades TikToki videote kogumit, kirjutas Halle: «Inimesed on mulle selliseid reaktsioone saatnud terve nädalavahetuse ja ma olen tõesti hämmingus. Nende väikeste põnnide reaktsioonide nägemine teeb mind nii emotsionaalseks. See tähendab minu jaoks kogu maailma. Tänan teid kõiki teie vankumatu toetuse eest.»

«Ma tahan, et minu sees oleks väike tüdruk ja minusugused väikesed tüdrukud, kes vaatavad, teaksid, et nad on erilised ja et nad peaksid olema printsessid. Igal võimalikul viisil. Pole põhjust, miks nad ei peaks olema. See kindlustunne oli midagi, mida ma vajasin,» avalikustas Halle rolli valiku kohta Varietyle.

Halle rääkis hiljuti ka ajakirjaga People, miks tema Arieli kehastamine on oluline. «Fakt, et nüüd hakkan seda mängima mina, inimene, kes näeb välja nagu mina, värviline naine... Ma olen nii tänulik selle eest, mida see teeb kõigi teiste väikeste mustanahaliste poiste ja tüdrukute jaoks, kes näevad iseennast minus. Kuna ma tean, et kui ma oleksin end nooremana näinud, oleks mu vaatenurk muutunud.»

Film on aga saanud vastakat tagasisidet visuaalsete efektide pärast ja teisipäeva, 13. septembri seisuga on treileril YouTube'is enam kui 1,5 miljonit mittemeeldimist – vaid kaks päeva pärast selle ilmumist.

YouTube on mittemeeldimised peitnud, nii et tavainimesed ei näe, kui paljud inimesed on video mittemeeldivaks märkinud. Kuid on olemas väga populaarne pistikprogramm, mida kasutatakse sageli selleks, et kontrollida, kui paljudele inimestele video ei meeldi. Kommenteerijad kirjutasid netis, et Ariel ei paista olevat treileris vee all, kuna visuaalsed efektid ei jäta sellist muljet.

«Väike merineitsi» linastub kinodes üle maailma 26. mail 2023. aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles