Johanna Randmann ootab fännide suvemälestustest videoid, loosi läheb kuum auhind

Raadio Elmar
Copy
Johanna Randmann
Johanna Randmann Foto: Jaanus Saks

Johanna Randmann kirjutas keset kuuma juulikuud laulu ja otsustas selle avaldada alles nüüd. Ikka selleks, et kaunist suvesoojust jätkuks ka jahedatesse sügisnädalatesse. Äsja lõppenud suvel jagus tal väljakutseid küllaga – ühel päeval pidi ta kõigest loetud tundidega selgeks õppima 16 laulu. Millest küll selline erilaadne ülesanne?

«Minu uus lugu «Suvi kestab veel» sai valmis juulis. Mind ajendas seda sammu ette võtma Võsu rannafestival, mil sain bändi Põhja-Tallinn liikmetega üheskoos publiku ette astuda. See kogemus oli mulle tegelikult paras äratus! Bändi liige Jaanus Saks teatas mulle päeval kell 12.00, et õhtul pean asendama haigeks jäänud Maia Vahtramäed. Õppisin 16 lugu viie tunni jooksul,» rääkis Johanna Randmann raadio Elmar hommikuprogrammis. 

Võsu rannafestivalilt saadud emotsioon andis Randmannile tõuke uue materjali avaldamiseks. «See innustas mind laulu kirjutama. Juba järgmisel päeval lõin tantsukama loo. Laulusõnu kuulates saab aru, mida ma tundsin tol väljakutseterohkel esinemispäeval – hommikul olin Laulasmaal, õhtul esinesin aga juba Võsu rannafestivali laval,» sõnas ta.

«Viimaste aastate jooksul olen olnud Põhja-Tallinna fänn. Bändi tuntuimad laulud on paljudele teada ja pole need ka minust mööda läinud. Olen lugusid omaette kaasa laulnud, seetõttu oli õppimine veidi lihtsam. Kuid see, mida ma laval tegin, erines muidugi tublisti minu argipäevast,» märkis lauljanna.

Randmannil on Põhja-Tallinna liikme Jaanus Saksaga ka oma duetiprojekt ning koostöös kõlavad RnB-stiilis räpilood. «Seega, suurt žanri vahetust Võsul toimunud kontserdi mõttes aset ei leidnud. Elevus oli aga muidugi suur, sest kui tihti saab ühel laval esineda nii suure ja tuntud Eesti bändiga. Kõigele lisaks puudus mul ka varasem sellelaadne esinemiskogemus. Ikka lõi verest välja,» rääkis ta.

«Põhja-Tallinna liikmed on mulle kõik toredad ja armsad sõbrad. Ühist lugu mul nendega välja tulemas ei ole. Küll aga avaldame ühise plaadi koos Jaanus Saksaga ja seda juba nüüd sügisel. Kõik on valmis ja ootab trükki minemist. Täpset avaldamise kuupäeva veel reeta ei saa,» märkis lauljanna.

Randmanni värske ja tantsuline laul «Suvi kestab veel» sobib muusiku sõnul mängimiseks kogu aasta. «Tõesti, täpselt nii kaua, kuni endal suvesoojust sees. Eks seda repliiki «Suvi kestab veel» on ka teised kodumaised artistid kasutanud. Mulle endale meenub koheselt Shanoni hittlugu,» lisas Randmann.

«Toimumas on ka väike võistlus! Koguge oma kaunid suvemälestused kokku, pange TikToki kanalisse ja kasutage taustal minu lugu «Suvi kestab veel». Teil on võimalik endale loosimängu raames polaroidkaamera võita. Kõigele lisaks, nii tore on ju üheskoos meenutada seda ilusat Eestimaa suve,» sõnas Johanna Randmann raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kuula intervjuud ja lugu SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles