Briti uus peaminister Liz Truss teadis, et kuninganna võib surra ta käte vahel

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti kuninganna Elizabeth II ja Briti uus peaminister Liz Truss kohtusid 6. septembril 2022 Šotimaal Balmorali lossis. Elizabeth II suri 8. septembril 2022
Briti kuninganna Elizabeth II ja Briti uus peaminister Liz Truss kohtusid 6. septembril 2022 Šotimaal Balmorali lossis. Elizabeth II suri 8. septembril 2022 Foto: Jane Barlow/Pool Photo via AP, File/Scanpix

Briti uus peaminister Liz Truss teadis enne Elizabeth II-ga kohtumist Šotimaal Balmoralis, et kuninganna tervis on halb ja ta võib tema käte vahel surra.

Trussi esimene täistööpäev peaministrina oli 8. septembril ja sama päeva pärastlõunal suri Briti kuninganna 96-aastasena.

Briti meedia kirjutab, et Trussi sõnul võtsid kuninganna arstid temaga ühendust, kui ta oli saanud 6. septembril peaministriks, ja ütlesid talle, et Elizabeth II surm on väga lähedal. Seega ei tulnud kuninganna lahkumine talle üllatusena.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles