LIIGUTAVAD VIDEOD ⟩ «Jah, me oleme omad!» Vabastatud ukrainlased võtavad sõdureid vastu soolapeki ja napsiga (3)

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Internetis levivad südamlikud videod sellest, kuidas õnnelikud kohalikud tervitavad Ukraina sõdureid vabastatud territooriumil Harkivi oblastis.
Internetis levivad südamlikud videod sellest, kuidas õnnelikud kohalikud tervitavad Ukraina sõdureid vabastatud territooriumil Harkivi oblastis. Foto: Kuvatõmmis videost

Internetis levivad südamlikud videod sellest, kuidas õnnelikud kohalikud tervitavad Ukraina sõdureid vabastatud territooriumil Harkivi oblastis. «Meil on veel soolapekki varuks, pakume teile kohe!» Kohalikud võtavad sõdureid vastu kallistuste ja õnnepisaratega.

Balaklija oli venelaste okupatsiooni all kuus kuud, kuid hiljuti vabastasid selle Ukraina väed. «See on see, milline näeb välja tõeline vabanemine. Kuulan neid kohalikke inimesi seal videos ja mõtlen, kui palju sõjakuritegusid seal sel perioodil korda saadeti,» kirjutab inimõiguste eest võitlev jurist ja tuntud aktivist Oleksandra Matvitšuk Twitteris.

Naine jagas Twitteris ka videot. «Kõik on hästi,» ütlevad videos Ukraina sõdurid kohalikele ja lisavad: «Olge parem esialgu keldris varjendis, sest tulistamist võib veel olla.» Video lõpus hüüatab proua: «Meil on veel soolapekki varuks, pakume teile kohe!» Ukraina sõjaväelane ütleb vastu: «Kui on märjukest juurde ka pakkuda!»

Sarnast videot jagas ka ajakirjanik Oleksi Sorokin. «Imeline on näha kohalikke tervitamas Ukraina vägesid, neid kallistamas ja tänamas vabastamise eest,» kirjutab The Kyiv Independenti ajakirjanik Sorokin.

«Jah, me oleme omad,» ütleb Ukraina sõjaväelane videos vanamammile, kes selle peale nutma purskab ja kallistama tõttab. Eakas ukrainlanna on elanud perega okupeeritud territooriumil kuus kuud.

NEXTA jagatud videos võtavad kohalikud sõdureid vastu suure rõõmuga ja on välja toonud ka Ukraina lipu.

Harkivi oblastis on Ukraina sõjauuringute instituudi ISW hinnangul vabastatud üle 3000 ruutkilomeetri oma territooriumist. Ukraina eriüksuse Bohuni brigaadi pressiesindaja Taras Berezovets ütles The Guardianile, et Hersoni vastupealetung oli algusest peale suur desinformatsioonioperatsioon, mille eesmärgiks oli panna Venemaa oma vägesid lõunasse ümber paigutama, vahendab Postimees.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles