VIDEO ⟩ Kanal 2-s teleesilinastus valusalt koomiline mängufilm «Eesti matus»

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Filmis teevad kaasa Ago Anderson, Sandra Ashilevi, Markus Habakukk, Hilje Murel, Peeter Oja, Merle Palmiste, Jan Uuspõld, Anna Sergejeva ja Tambet Tuisk.
Filmis teevad kaasa Ago Anderson, Sandra Ashilevi, Markus Habakukk, Hilje Murel, Peeter Oja, Merle Palmiste, Jan Uuspõld, Anna Sergejeva ja Tambet Tuisk. Foto: Pressifoto

Pühapäeval, 11. septembril kell 20.05 näitab Kanal 2 Rene Vilbre komöödiat «Eesti matus», mis on Andrus Kivirähki samanimelisel näidendil põhinev humoorikas, kuid samal ajal mõtlemapanev film eestlaseks olemise ilust ja valust.

Eesti teatri absoluutne rekordetendus, mis püsis lavalaudadel ligi 20 aastat, jõudis filmina kinolinale eelmisel suvel. Produtsent Tanel Tatteri sõnul andis tunamullune suur publikuhuvi tunnistust sellest, et eestlased tahavad ja oskavad endiselt enda üle naerda.

«See on rahvafilm, mis pakub meelelahutust väga laiale publikule. Karakterid on nagu oma pereliikmed – meil kõigil on peres üks selline tegelane ja äratundmisrõõm on puhas lust,» sõnas produtsent möödunud aastal filmi esilinastusel.

Kirev seltskond sugulasi

Filmilugu koorub lahti, kui noor pensionikindlustusi müüv Andres tutvub tööpostil mustanahalise tüdrukuga ja armub. Andrese uus armastatu Lee osutub vabameelseks maailmaränduriks, kellele eestlaste mammonaorjus ja töökultus arusaamatuks jäävad. Naiivsete unistuste tuules otsustavad noored minna laia ilma õnne otsima, ootamatult peab aga Andres minema oma vanaisa matustele ning pahaaimamatult võtab sinna ka Lee kaasa.

Matustele on kokku sõitnud kirev seltskond sugulasi ja tuttavaid ning nagu eestlastele kohane, kisub kurb sündmus õhtu arenedes vägisi koomiliseks. Õhku kerkivad eestlastele omased vaidlused võtavad sündmuste arenedes lausa hüperboolseid mõõtmeid, tekitades arusaamatusi ka Andrese ja Lee suhtes.

Peeter Oja, Merle Palmiste ja Tambet Tuisk mängufilmis «Eesti matus».
Peeter Oja, Merle Palmiste ja Tambet Tuisk mängufilmis «Eesti matus». Foto: Pressifoto

Filmis teevad kaasa Ago Anderson, Sandra Ashilevi, Markus Habakukk, Hilje Murel, Peeter Oja, Merle Palmiste, Jan Uuspõld, Anna Sergejeva ja Tambet Tuisk.

Meie ürgseid käitumismustreid ja toimimisviise käsitlev mängufilm «Eesti matus» teleesilinastub Kanal 2 ekraanil pühapäeva õhtul kell 20.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles