Kuningannast viimase ametliku foto teinud inglanna: ta oli nõrk, aga sellest olenemata naeratas

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: AP/Scanpix

«See oli lihtsalt armas hetk, kui me neid paar minutit ootasime,» meenutas väljaandega Daily Mail vesteldes fotograaf Jane Barlow, kes klõpsas kuninganna Elizabeth II-st viimased ametlikud fotod.

Press Associationi fotograaf Jane Barlow saadeti teisipäeval pildistama kuninganna Elizabeth II-t, kui viimane kohtus peaminister Liz Trussiga. Kohtumisel tehtud fotod jäid paraku viimasteks ametlikeks jäädvustusteks kuningannast.

Kaks päeva enne Elizabeth II surma fotod teinud Barlow meenutas väljaandega rääkides, et kuninganna oli rõõmus. «Ilmselgelt oli ta väga nõrk, aga ta naeratas,» ütles Barlow reedel Daily Mailile. «Ma sain fotodele temalt palju naeratusi.»

Enne 96-aastase monarhi kohtumist Briti uue peaministri Liz Trussiga sai fotoajakirjanik koos kuningannaga tema Šotimaal asuvas Balmorali lossis aega veeta.

Barlow ütles, et enne kui 47-aastane Truss tuppa sisenes, kommenteeris kuninganna, kui pime väljas on. «See oli lihtsalt armas hetk, kui me neid paar minutit ootasime,» meenutas ta.

Kui Truss lõpuks tuppa astus, jäädvustas Barlow alloleva foto. «See ei olnud üldse poseeritud. See oli lihtsalt kena, loomulik hetk, kus ta lihtsalt vaatas üles ja naeratas,» kommenteeris fotograaf.

Elizabeth II ja Liz Truss
Elizabeth II ja Liz Truss Foto: AFP/SCANPIX

Kuninganna Elizabeth II suri neljapäeval samas Šoti lossis pärast seda, kui oli tunde arstide järelevalve all olnud. 

Teiste hulgas tegi liigutava avalduse Truss, kes ütles: «Kuninganna Elizabeth II oli kalju, millele kaasaegne Suurbritannia ehitati. Meie riik on tema valitsemise ajal kasvanud ja õitsenud.»

Copy
Tagasi üles