Vene president Putin edastas kaastundeavalduse. Elizabeth II torkas kunagi Putinit: «Koertel on huvitavad instinktid» (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti kuninganna Elizabeth II ja Venemaa president Vladimir Putin sõitmas 24. juunil 2003 Londonis tõllas. Putin oli siis visiidil Suurbritannias
Briti kuninganna Elizabeth II ja Venemaa president Vladimir Putin sõitmas 24. juunil 2003 Londonis tõllas. Putin oli siis visiidil Suurbritannias Foto: REUTERS/Grigory Dukor/Files/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin avaldas Suurbritannia uuele kuningale Charlesile tema ema, kuninganna Elizabeth II surma puhul kaastunnet. Putin soovis Charles III-le julgust ja vastupidavust.

Putini sõnul oli Elizabeth II aastakümneid oma alamate armastuse ja austuse ära teeninud ning oli autoriteet maailmaareenil. Venemaa presidendi sõnul on Suurbritannia lähiajaloo olulisemad sündmused kustumatult seotud kuninganna nimega.

Briti kuninganna ja Venemaa pikaajalise presidendi suhted ei olnud väidetavalt eriti soojad. 2003. aastal šokeeris Putin Suurbritannia-visiidi ajal britte, lastes kuningannal end 14 minutit oodata, edastab mirror.co.uk.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles