FOTOD Jättis rahvaga hüvasti: kuninganna surmateate järel ilmusid Windsori lossi ja Buckinghami palee kohale kaunid vikerkaared

Elu24
Copy
Vaatepilt Windsori lossi juures pärast kurva uudise teatavaks tulekut. Lipp on pooles mastis, taamal paistab kaunis vikerkaar.
Vaatepilt Windsori lossi juures pärast kurva uudise teatavaks tulekut. Lipp on pooles mastis, taamal paistab kaunis vikerkaar. Foto: James Linsell-Clark / SWNS/ Scanpix

8. septembril 2022 suri Briti kuninganna Elizabeth II. Üle riigi langetati lipud poolde masti ning märgilised vikerkaared ilmusid Windsori lossi ja Buckinghami palee kohale mõnikümmend minutit pärast uudise teatavaks tulekut.

Kui neljapäevane päev oli Inglismaal saareriigile kohaselt vihmane ja sombune, siis õhtul, mil maailmale teatati monarhi surmast, kogunesid rahvahulgad Buckinghami palee juurde, lipud langetati poolde masti ning taevasse ilmus kaunis vikerkaar.

Inimesed kogunesid Buckinghami palee ees ning taevasse ilmus vikerkaar.
Inimesed kogunesid Buckinghami palee ees ning taevasse ilmus vikerkaar. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Buckinghami palee polnud aga ainus koht, kus vikerkaart näha võis. Ka Windsori lossi juures sai näha kaunist taevast ning osa inimesi mõtleb, et ehk oli see kuninganna viis oma rahvaga hüvasti jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles