Gerli Padar töökogemusest raadios Elmar: see oli rõõmus periood, nautisin seda täielikult!

Raadio Elmar
Copy
Gerli Padar
Gerli Padar Foto: Ragnar Peets/Tartu Postimees

Raadio Elmar saate «Mitte ainult muusikast» hooaja avaosas oli külas Gerli Padar. Padar on töötanud saatejuhina Elmari meeskonnas ja tegi seda kolm aastat. Juttu oli kogemusest, mis teda selle töö juures alati naerma ajas. Rääkisime ka tõeliselt naljakatest juhtumitest esinemistel, avalikkuse ette tuli tema nooruse eliksiiri retsept ja kõigele lisaks saime teada ühe suure saladuse. Saatejuht oli Henri Laumets.

Mitmes valdkonnas aktiivne Gerli Padar tõdes, et kuigi ajad on kiired ja tegevust jätkub küll ja veel, on siiski oluline osata võtta hetki ka enda jaoks. «Olen aastatega õppinud ära olulise oskuse – puhkuse aeg tuleb teadlikult võtta. Loomulikult, artistidel ja muusikutel on suvi heinaaeg, täpselt nagu jõuludki. Seega, minu suvi on olnud tihe, kuid sain õnneks ka puhata,» rääkis muusik raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

«Mul on äärmiselt hea meel, et suvi oli tööde mõttes aktiivne. Olen kolleegide käest saanud rohkelt tagasisidet – kõikidel artistidel on jätkunud publikut ja korralikult tööd. Kõigil on sära silmas! Nii huvitav on vaadata, mil moel koroonaaeg tõi inimestele teistsuguse tunnetuse. Eriti nende jaoks, kes laval on. Kui nad saavad tööd teha, siis nad tunnevad ise rõõmu ja pakuvad rõõmu. Publik tunneb selle kohe ära, kui teed oma tööd siiralt ja hea tundega,» lisas lauljanna.

Padar lisas, et küllap iga artisti elus leidub hetki, mil lavale minek ei tundu kõige ahvatlevam. «Ikka tuleb ette, et tekib rutiin või tüdimus. Kuid viimase aasta jooksul pole ma seda näinud küll mitte ühegi artisti puhul. Inimesed tohutult väärtustavad, mis neilt vahepeal oli ära võetud. Seda on näha nii publiku kui ka tegijate pealt,» lausus ta.

2014. aastal õppis Padar Tartu Ülikoolis ajakirjandust ja suhtekorraldust, see oli ka aeg, kui ta sidus end esimest korda raadioga Elmar. «Mõtlesin, et oleks väga hea teha praktikat just raadios! Esialgu arvasin, et pean vastu heal juhul pool aastat. Tööd jätkus aga kolmeks aastaks. Kindlasti oleksin seda isegi pikemalt teinud, kuid mul sündis tütar. Aja jagamine ja prioriteedid läksid natuke teistsuguseks,» tunnistas ta.

«Mäletan nii hästi oma esimest päeva Elmaris. Olin vist üleni higine! Ma ei teadnud, mida ma teen. Kuid kolleegid Elmaris on olnud alati väga toetavad. See oli väga rõõmus periood, nautisin seda täielikult. Kui tulin Elmarisse tööle, oli see minu jaoks puhkus. Kui sa tuled stuudiosse sisse, paned ukse kinni ja lähed eetrisse – siis sa tegeled ainult ühe asjaga. Tavapäraselt tegelen oma elus kümne asjaga korraga, seega raadioeetri aeg oli stressi maandav ja mõnus töö. Mul sai raadios alati nii palju nalja, nii eetris kui ka eetriväliselt,» sõnas ta.

Padar pidas raadiotöö puhul eriti naerutavaks libakõnede planeerimist ja tegemist. «See oli nii naljakas! Ka minule endale! Ma loodan, et ka kuulajatele. Mõnikord oli ikka vesi ahjus – kartsin, et kuidas inimesed kõnedele reageerivad ja kas nad tunnevad mind äkki häälest ära. Meenutan seda aega väga heade sõnadega ja sellest rääkides tuleb mul alati naeratus näole. Kui päris aus olla, siiamaani igatsen seda tööd,» lisas muusik.

«Täna on mul mitmeid tegemisi ja toimetamisi. Kuid ma ei võta oma tööd nagu tööna. See on pigem mu hobi või elustiil. Teen väga erinevaid asju. Kõiki tööotsi ja pakkumisi võtan vastu sisetunde järgi. Mõtlen, mida see uus projekt mulle annab või õpetab. Mind väga huvitab, et ma ise arenen ja saan taas uue tahu juurde,» lisas Padar.

Muusik rääkis ka unistamisest ja kirest millegi vastu. «See on natuke kurb, et ma väiksena ei osanud unistada. See unistamise teema on tulnud ehk viimase kümne aasta jooksul. Lapsepõlves ma ei soovinud midagi ega unistanud millestki. Ma jubedalt pelgasin pettumise tunnet – äkki ei lähegi kõik nii, nagu mina tahan. Aga mõnikord on nii, et kui sa ei anna unistusele nime või ei ole seda kategoriseerinud, siis see täitub ja mõtled hiljem... tegelikult ma ju unistasin sellest ja nüüd see ongi siin. Neid hetki on minu elus olnud kordades rohkem, kui olen osanud unistada. Aga ühe unistuse saan sõnastada küll. Unistan sellest, et kui on viimane päev – siis saan öelda, et olen täiega õnnelik olnud,» märkis ta.

«Aga mõeldes eesmärkidele, siis neid on mul vaja. Ja ma liigungi nende poole. See inspireerib ja motiveerib mind. Imelik on see, et eesmärgid polegi mu enda püstitatud... need on projektid, mis tulevad mu ellu. Mõni võib öelda, et see naine ei tea hästi, mida ta tahab. Ma tean küll... lihtsalt mõned asjad pole mul päris lõpuni läbi mõeldud,» nentis Padar.

Padar on erakordselt särav, energiline ja aktiivne inimene. Uurisime, mis on tema nooruse eliksiir ja rõõmu allikas. «Ma olen sellele küsimusele pidanud päris mitu korda vastama ja olen sellele lähenenud üsna erinevalt. Mul oli sel nädalal kolm Lotte esinemist. Siis ma tundsin... vot, see ongi see minu eliksiir ja rõõmujoovastus. Selleks on rõõmu pakkumine pisikesele publikule,» avaldas ta.

«Mul on saladus, mida mitte keegi ei tea. Eelmisel aastal tuli mulle väga tore väljakutse. Ma ei võtnud seda kohe vastu, sest vajasin mõtlemisaega. Minult küsiti, kas olen valmis minema lasteaeda, et asuda tööle muusikaõpetajana. Mu enda ema on hariduselt muusikaõpetaja ja tegelenud terve elu väikeste lastega. Tean, et see pole kerge töö, vajab kannatlikkust ja minu pedagoogiline geen pole kõige tugevam. Aga mu ema utsitas ja toetas mind – ta ütles, et võtaksin selle töö vastu. Ta uskus, et see tuli universumi poolt ja see on suur arenemisvõimalus. Lõpuks võtsin selle töö vastu ja olen tohutult tänulik,» rääkis Gerli Padar raadio Elmar saates «Mitte ainult muusikast».

Kuula Gerliga tehtud saadet SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles