Milline hääl iseloomustab Eestit?

Elu24
Copy
Torm merel. Pilt on illustratiivne.
Torm merel. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Kas sina oled mõelnud kunagi selle üle, mis hääl on iseloomulik Eestile? On see randa loksuvate lainete hääl või kargel talvepäeval saapa all krudisev lumi? Just sellele küsimusele otsib raadio Elmar sel septembril vastust.

Raadios Elmar algas 3. septembril konkurss «Eesti hääl», mis otsib Eestile iseloomulikku häält, tehes seda lõbusas ning mängulises võtmes. Ja sellest saad osa võtta sinagi!

Osalemiseks tuleb saata raadiosse Elmar lühike e-kiri aadressil eesti@elmar.ee koos Eestit iseloomustava hääle kirjeldusega. Olgu see siis näiteks merelainete kohin, lammaste määgimine või hoopis midagi spetsiifilist, mille kuulamiseks tuleb rännata mõnda väga konkreetsesse paika.

Igal tööpäeval helistame kellelegi kirjasaatjatest tagasi ning teeme juttu tema pakutud helist. Kirjasaatja, kelle idee jõuab intervjuuna eetrisse, saab ka auhinna. Kokku jõuab kahe nädala jooksul eetrisse kümme Eesti hääle ideed.

«Teeme seda konkurssi meelelahutusjaamale omaselt meelelahutuslikus võtmes. Ükski helipakkumine pole vale, aga vaid populaarseimad jõuavad lõpphääletusele,» rääkis raadio Elmar peatoimetaja Andres Panksepp Elu24-le.

Panksepa sõnul on vähem kui nädalaga Elmarile saadetud ligi 200 häält, osa neist kattuvad. Pakutud on palju linnuhääli, lapsepõlvega seonduvaid kodumasinate helisid ja isegi õllepudeli avamise heli.

3. septembril alanud konkursile saab helikirjeldusi saata kuni 16. septembrini. Seejärel algab hääletus ja Eesti hääl selgub juba 23. septembril.

Hetkel on finaali jõudnud neli häält: saunaleili viskamine, lumekrudin, merelained ja sookure hääl

Järgmise nädala lõpuks on neid kokku juba kümme. Siis läheb hääletamiseks, mida saab teha raadio Elmar kodulehel, kus saab enne otsustamist finaalhääli oma kõrvaga kuulata. Rohkem infot leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles