Eesti kaunitarist diskobeibedeni: Nevada kõrbe kuulus festival ei jätnud kedagi külmaks

Elu24
Copy

Kord aastas kogunevad tuhanded kaunitarid Burning Mani festivalile, et tähistada kunsti, eneseväljendust ning iseseisvust. Seda kõike pilkupüüdvates ja loomingulistes kostüümides, mis kütsid Nevada kõrbe veelgi kuumemaks.

Pärast koroonapandeemia tõttu tekkinud kaheaastast pausi peeti Nevada kõrbes jälle maha üks korralik kräu ehk Burning Mani festival. Tänavune Nevadas toimunud eksperimentaalne kunsti- ja eneseväljendusfestival kestis 28. augustist 5. septembrini ning nagu ikka võttis sellest osa kümneid tuhandeid kirevaid kunstihuvilisi.

Üheksa päeva kestnud festivalil käis teadaolevalt 80 000 huvilist, kes tekitasid kõrbest lahkudes kaheksa tundi kestva liiklusummiku, vahendab New York Post. Mõned väitsid sotsiaalmeedias, et neil kulus festivali lõpus kõrbest lahkumiseks koguni kaksteist tundi.

Kuid küllap see festivalikülastajaid väga ei morjendanud ning kõik jäävad tänavust Burning Mani positiivselt meenutama.

Festivali külastasid sel aastal ka Eesti sisuloojad Katri Kats ja Juhani Särglep, kes on varemgi Burning Manil kõrbekuumust nautinud.

Kohal oli ka seltskonnastaar ja DJ Paris Hilton, kes säras kõrbes nagu diskokuul.

Burning Mani seostatakse eneseväljendusega ning aeg-ajalt tähendab see seda, et festivalil minnakse üle piiride. Näiteks 2019. aastal läks liikvele video, kus 27-aastane Austraalia DJ ja produtsent Flume tegi festivalil esinedes laval tüdrukule suuseksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles