EKSPERIMENT ⟩ «Kas need on tõesti Eestis toodetud?» Kohalikud videomängud üllatavad kvaliteedi ja põnevusega

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy

Täna 17. septembril saab Ülemiste Apollo kinos MängudeÖÖl proovida pea 20 uut Eesti videomängu. Tegemist on seni suurima Eesti mängude «välinäitusega». Üritusega seoses tutvustab Elu24-le kodumaal valminud videomänge asjaga väga kursis olev Sten Kohlmann. Vaata videot!

Eestis luuakse igal aastal järjest enam uusi videomänge ning 17. septembril toimuval MängudeÖÖl saab nendega kõige paremini tutvust teha. Videomängude ekspert Sten Kohlmann tutvustab Eestis valminud videomänge ning Elu24 reporteril Aleksandra Jürmanil avanes võimalus need omal käel järele proovida. Samuti räägib GameDev Estonia tegevjuht Andrejs Rusinovskis lähemalt Eesti videomängude tööstusest ning kuidas selle erialani jõuda.

Esimesena prooviti kätt kodumaises mängus «Haiku, the Robot», mille on tootnud Mister Morris Games.

Teisena mängiti Jaanus Jaago ning tema abiliste loodud algoritmiliselt genereeritud maailmaga kaevandamismängu «BLASTRONAUT – Perfoon».

Eesti kõige ägedamal videomängupeol MängudeÖÖ tuuakse teieni mitmekülgne programm, sügise kõige kuumemad mängud ja kõige külmemad joogid ning pingelised turniirid. Kohal on arendajad ise, kelle käest saab uurida, kuidas hakata mänge tegema.

Sellega aga meelelahutusprogramm ei piirdu. Lisaks kõigele muule kostitatakse külastajaid erinevate muusikaliste etteastetega, traditsioonilise cosplay show’ga ning tagasitulekut plaanivad ka MängudeÖÖ ajaloo ühed kõige populaarsemad esinejad.

Oodatud on kõik, kel juba pikalt mängud meeldinud või kes on alati salaja tahtnud neid proovida, ent pole veel julgenud esimest sammu astuda!

MängudeÖÖ kava:

22.00–02.00: «FIFA 22» turniir

22.00–23.00: Arcade Rage

22.00–01.00: Drink and Draw

22.00–03.00: «MultiVersuse» turniir

23.00–02.00: «Dungeons & Dragonsi» show-mäng

23.00–01.00: viktoriin

Terve õhtu: Tele2

Terve õhtu: Brain Games

Terve õhtu: Keeb.ee

Terve õhtu: LVLup

Terve õhtu: uued Eesti videomängud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles