NÄDALAPROGNOOS ⟩ Peagi toimub suur käiguvahetus: miski lõppeb ja pilk läheb minevikku

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 5. september – 11. september 2022. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädala esimeses pooles tegeleme veel jätkuvalt ka eelmise nädala teemadega, kuid neljapäeval hakkab olustik muutuma ning reedest toimub suur pööre - algab Merkuuri retrograad ja sellele järgneb kohe ka täiskuu Kalades, mis toob kaasa vabastavaid pisaraid.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäevast neljapäevani ei ole muid tugevaid seise, kui taustal jätkuvalt tasapisi eemalduv Must Kuu Lilithi kvadraat Chironiga, mis võimaldab ühe sügavama hingehaavaga tegelemist. See on teema, mida oleme endas kas alla surunud või ära tõrjunud ning paljud ei taha ka nüüd sellele otsa vaadata, kuigi praegu on see võimalus. See kombinatsioon võimaldab saada kontakti oma sügavama autentse olemuse ja väega, kui vaid oma haava sisse vaadata ning vanast valust läbi minna.

Neljapäeval teeb Chiron kvinkunksi Päiksega, mis võib tuua kaasa ebamugavustunde seoses mingi osaga iseendas, mis tundub meile parandamatult katki, vigane või haavatud. See annab rohkem tunda siis, kui on vaja teiste ees olla, esineda või särada. Olukorrad, kus peaks näitama enesekindlust, võivad osutuda väljakutseks. Mõned tunnevad sel päeval lihtsalt sisemist ebakõla ja haprust. Ent jällegi, siin on võimalus see ebakindlus ületada.

Kuna Kuu alustab kell 15.33 tühikäiku ning viimane aspekt enne seda on ühendus Saturniga, on neljapäeva pärastlõuna ja õhtu emotsionaalselt üsna külm, tõsine ja võibolla kurvameelne - tuntakse rohkem üksildust ja elu raskust enda õlul. Seda ette teades tasub end (ja lähedasi) neil tundidel rohkem hoida ja hellitada.

Reedel teeb Veenus kvinkunksi Jupiteriga ning samal ajal on Päike sekstiilis Must Kuu Lilithiga ja trigoonis Kuu Põhjasõlmega. Mingi jõud tõmbab inimest päris tugevalt tema saatuse suunas - tuleb panna tähele märke, mis teele satuvad. Universum üritab müksata inimesi ausamale ja ehedamale teele. On võimalik valida see suund, mis toob rohkem kasvu ja edasiminekut, kuid see ei saabu otseselt hõbekandikul - silmad ja kõrvad tuleb lahti hoida ning iseenda sees see valik teha. 

Võib tunduda, et kui tahame nüüd kasvada ja edasi minna, siis see tekitab ebakõla mõne meie senise väärtusega. Ent kui hoiame kinni oma väärtusest ja sellest, mida arvame end armastavat, siis see ei sobitu meie arenguga. Siin ei ole otseselt suurt konflikti, lihtsalt teatav segadusehetk, mis nõuab kohandusi. 

Lisaks pöördub nüüd Merkuur retrograadseks ning suunab pilgu sissepoole ja tagasi viimastele kuudele. Tuleb olla valmis, et järgmised kolm nädalat on kommunikatsioonis ja tehniliste seadmete töös rohkem blokeeringuid ja segadust ning mõned plaanid vajavad ümbertegemist. Kui inimesed minevikust hakkavad võtma ühendust, et vanu asju klaarida, siis tasub seda võimalust ära kasutada.

Laupäeval leiab aset täiskuu Kalades, tuues kaasa õrna südame, lõppemise ja lahkumise tunde ning ilmselt nii mõnelegi pisaraid. See ei pea olema otseselt väga dramaatiline sündmus, kuid täiskuu Kalade märgis on väga sentimentaalne ja mõnikord ka melanhoolne. Kuna Kalad on sodiaagiringi viimane märk ning täiskuu ise tähistab alati millegi kulmineerumist, on paljud inimesed sel ajal emotsionaalsemad ja rohkem häälestatud sellele, mis nende elust on kadunud või kadumas. Selle täiskuu kõrgem eesmärk on aga südame puhastamine ja avamine tingimusteta armastusele. 

Õnneks on seekord täiskuu kõrval toetav Uraan, mis ei luba Kuul Kalades pikalt nukrutseda, kuna näitab, kui hea on mistahes lõppemisega kaasnev vabadusetunne - õhus on uued võimalused, kuigi hetkel rohkem inspiratsiooni ja ideede tasandil. Seekordse täiskuu pisarad võivadki olla seotud rohkem vabanemistundega - näiteks kui inimene viimaks mõistab, et on ületanud teatava leina ja kaotuse ning valmis end taas elule avama. 

Pühapäeval jõuab Päike täpsesse trigooni Uraaniga, tuues päeva spontaansust, värskust, liikumist. See on hea aeg, et saada kokku vana sõbraga, keda pole ammu näinud, ja teha koos midagi põnevat. Võtame midagi minevikust (Merkuur retrograadis) ja liigume sellega koos edasi või kogeme seda uuest värskest küljest (Uraan). Pühapäev on ilus päev!

Loe siit, mida tähendab Kuu tühikäik!

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval 00.42 - 06.42

Neljapäeval 15.33 - reedel 07.43

Pühapäeval 03.28 - 09.47

Nendel aegadel tasub vältida olulisi otsuseid, kokkuleppeid ja tehinguid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles