KOHUTAV 19-aastane isa jättis aastase lapse kuuma autosse surema

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy

19-aastane Landon Parrott seisab silmitsi mõrvasüüdistusega, kuna jättis oma üheaastase lapse viieks tunniks kuuma autosse, põhjustades sellega lapse surma.

Politsei sõnul jättis USA-s Ohios elav Landon Parrott oma lapse autosse tahtlikult, sest ei soovinud, et laps teda segaks. Autos tõusis temperatuur kuuma ilma tõttu hinnanguliselt kuni 54 soojakraadini ning Parrotti üheaastane poeg Kyler suri, vahendab Daily Mail.  

Parrott viis oma poja New Philadelphias asuvasse haiglasse, kust võeti ühendust politseiga. Alguses ütles mees politseinikele, et ta jättis lapse autosse vaid lühikeseks ajaks, et käia ise kiiresti tualettruumis. Videosalvestiselt on aga näha, et Parrott jättis lapse valveta umbes viieks tunniks.

Parrott lahkus kodust koos lapsega kell pool üheksa hommikul ja pärast seda nähti teda alles kell 13.50. Uurijad selgitasid Parrottiga vesteldes välja, et ta mitte ei unustanud oma last autosse, vaid jättis lapse sinna teadlikult, et poeg teda ei segaks. Parrott ütles, et ta teadis, et on ohtlik jätta lapsi kuuma autosse, kuid tegi seda siiski, kuna ei soovinud, et teda häiritakse.

Landon Parrott võttis süü omaks ja tunnistas, et ta tõesti jättis lapse autosse tahtlikult. Erinevate allikate andmetel paigutati Landon Parrott alguses Tuscarawa vanglasse, kust ta hiljem 250 000 dollari suuruse tagatise alusel vabastati. 

Ty Norris New Philadelphia politseijaoskonnast ütles, et laps viibis päikesest kuumaks köetud autos, kus tal ei olnud midagi juua ja kus ei töötanud konditsioneer. Ajal, mil traagiline sündmus aset leidis, oli lapse ema Vanessa tööl. «See on südantlõhestav lugu. Vaene laps ja vaene ema, kes üritas käia tööl, et maksta arveid,» ütles Norris.

Oma Facebooki kontole on poisi ema Vanessa, kes abiellus Landoniga 2021. aasta juunis, postitanud järgmised read: «Emme armastab sind nii väga. Lenda kõrgele, mu armas pisipoiss.»

Kylerit meenutatakse väga armsa ja loomi armastava väikese poisina, kelle suureks sõbraks oli Miki-Hiir.

Noheatstroke.org-i järgi on alates 1998. aastast USA-s autos saadud kuumarabanduse tõttu surnud peaaegu tuhat last. Umbes pooled nendest on juhud, kus laps jäi autosse kogemata. Ainuüksi 2022. aastal on aga juba 22 last surnud ülekuumenenud autosse jätmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles