Marju Länik avaldab, miks tema ja Anne Veski vahel sõprust ei tekkinud

Elu24
Copy
Anne Veski ja Marju Länik 90ndatel.
Anne Veski ja Marju Länik 90ndatel. Foto: Peeter Langovits

Armastatud Marju Länik tähistab 7. septembril oma 65. sünnipäeva ning tähtsal päeval näitab ETV lauljast äsja valminud dokumentaalfilmi. Sünnipäeva eel külastas naine saadet «Hommik Anuga», kus tuli jutuks, kes lauljatari kõige paremini tunneb ning miks tal Anne Veskiga sõprust ei tekkinud.

Pühapäeva hommikul oli ETV saate «Hommik Anuga» esimeseks külaliseks armastatud laulja Marju Länik. Peagi 65. sünnipäeva tähistav muusik rääkis saates lähemalt temast valminud dokumentaalfilmist «Marju. Südame kutse».

Septembri alguses kinos Artis esilinastunud dokumentaalfilmi režissöör on Urmas E. Liiv. Marju Läniku sünnipäeva puhul on film 7. septembril eetris ka ETV-s.

«Ennast oli nii raske vaadata,» kommenteeris ta dokumentaalfilmi. «Olen kohati täiesti ilma meigi ja soenguta, aga tuleb julgeda ennast ka niisugusena näidata.»

Saatejuht Anu Välba avaldab, et dokumentaalfilm algab küsimusega, kes Marju Länikut kõige paremini tunneb. Lauljatar vastab, et eks ikka tema ise. «Ma olen eluaeg nii palju reisinud, aastakümneid tagasi oli nii, et olin nädalate, kuude kaupa ära. Olin aastas kaks ja pool kuud Eestis, pisikeste vahedega, päevade kaupa. Keegi pole mind nii palju tundma jõudnud õppida,» tõdes Marju.

Marju Länik «Hommik Anuga» saates.
Marju Länik «Hommik Anuga» saates. Foto: Kuvatõmmis ETV saatest

«Isegi mu eksabikaasa... Ka temal ei olnud minuga kaua aega koos olla ega minul temaga, sest me reisisime erinevalt ning meie graafikud olid erinevad. Meil ei olnud isegi abielluda aega.» Marju Länik oli nooruses mõned aastad abielus Mati Vaarmanniga, Anne Veski vennaga.

Kuid Marju ei tunne, et ta oleks toonud oma eraelu karjääri ning lavaelu tõttu ohvriks. «Ma ei käsitle seda niimoodi. Ma olen seda lavaelu, seda laulmist kõike alati teinud suurima heameelega. See on see, mida mulle meeldib teha ja mida ma armastan. Ma ei ole seda kunagi teinud vastumeelselt.»

Ühel hetkel küsib Välba ka Veski kohta: «Kas konkurendid või sõbrad?» Marju Länik ohkab ja tõdeb esmalt, et ei oskagi kohe sellele vastata. «Konkurendid oleme kindlasti olnud, sõbrad me ei ole olnud.»

«Alguses olime küll sõbrad, oleme isegi ühes voodis Pärnu hotellis maganud. Mati magas teises voodis, aga me Matiga ei olnud siis veel abielus,» meenutas Marju.

Lõpetuseks tunnistab Marju, et sõprust tal Veskiga ei tekkinud ning seda eelkõige konkurentsi pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles