KLIPP Peeter Võsa viis hooaja avasaates vaatajad otse Narva tanki roomikute ette

Elu24
Copy
«Võsavinkel», Peeter Võsa.
«Võsavinkel», Peeter Võsa. Foto: «Võsavinkel», Peeter Võsa

2. septembril kell 20.00 stardib taas Peeter Võsa «Võsavinkel» oma mahlakate ja sõnaosavate reportaažidega, võttes luubi alla Eesti elu põnevamad nähtused ja tegusamad inimesed.

Võsavinkli avaepisood viib vaataja otse Narva tanki roomikute ette. Peeter Võsa teejuhiks sellel riskantsel rajal on arvatavasti kõige julgem naine kogu Ida-Virumaal. Tema nimi on Ivika ja ta peab Vaivaras põnevat muuseumit, mille sisu pole kuidagi kooskõlas nõukogude inimeste ja nende järglaste peades podiseva ajalookäsitlusega. Mõni ime siis, et Ivika jaoks pole lahingud Sinimägedes kaugeltki läbi. Võsavinkel uurib, milline on ühe põliseestlase elu seal padupunasel perimeetril.

«Võsavinkel», Peeter Võsa.
«Võsavinkel», Peeter Võsa. Foto: «Võsavinkel», Peeter Võsa

Võsavinkli sügishooaja võtted algasid juba augustis. «Põnevaid ja harivaid lugusid tuleb nagu tuules lehvivast võlurivarrukast alustades kuulikindlast ja äärmiselt intelligentsest sõjaratsust ja tema põhimõttekindlast peremehest ning lõpetades sellega, kuidas Narva tanki kaitsjad «Võsavinkli» meeskonnale haamriga pähe lõid,» muheleb saatejuht.

«Võsavinkel», Peeter Võsa.
«Võsavinkel», Peeter Võsa. Foto: Tairo Lutter

Saate toimetaja Martin Aare lisab, et sisuliselt oli tegemist vana hea «haamriga pähe» loo kordusega nõukogudeliku farsi võtmes. «Seekord oli tavalise haamri asemel lihtsalt propagandahaamer, aga selle löök oli veel kaunikoelisem.»

Saate produtsendi Sander Valge sõnul avaneb sügishooajal televaatajatel võimalus Peeter Võsaga sotsiaalmeedia vahendusel mõtteid vahetada. «Visake pilk ka «Võsavinkli» Facebooki kontole ja kodulehele. Sealt leiab mõnusat sisu ja muhedat huumorit,» soovitab Valge.

«Seda muidugi juhul, kui mingit tõsisemat kriisi ei tule,» ütleb Võsa ja märgib, et tegelikult on ka selleks puhuks ravim olemas. Nimelt kohtus võttemeeskond legendaarse jäägripealikuga Asso Kommeriga. «Kommer teeb Eesti rahvale ühe väga olulise koolituse. Mis täpsemalt? Vaadake ise järele!»

«Võsavinkel» alustab Kanal 2-s reedel, 2. septembril kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles